El jazz en català de Berta Sala viatjarà aquest setembre per Àustria i Hongria

La cantautora manresana oferirà, acompanyada del pianista i amic Dominik Landolt, tres concerts de presentació de l'àlbum "Songs of my friend"

Berta Sala i Dominik Landolt faran una petita gira per Àustria i Hongria
Berta Sala i Dominik Landolt faran una petita gira per Àustria i Hongria | MEES
Aina Font Torra
31 d'agost del 2022
Actualitzat a la 13:15h
Les cançons de Songs of my friend, el disc conjunt de jazz en català gestat per la cantautora manresana Berta Sala i el pianista austríac Dominik Landolt, travessaran fronteres i es podran sentir, en directe, en tres localitats d'Àustria i Hongria. Es tracta de la primera gira del duet catalano-austríac fora del principat; una gira que els portarà a actuar a Mauerbach (Àustria); a Bad Vöslau (Àustria), i a Budapest (Hongria), en el marc del Nemzetközi Jazz Festival. Els concerts tindran lloc els dies 9, 10 i 11 de setembre, respectivament.

Tot va començar als Tallers Musicals d'Avinyó
Berta Sala (Manresa, 1997) i Dominik Landolt (Mauerbach, 1991) són dos artistes units pel jazz i les ganes de compartir la seva música amb gent d'altres cultures. Es van conèixer l'any 2013 als Tallers Musicals d'Avinyó, on ell feia de pianista acompanyant les classes de cant amb el professor Joey Blake, i ella hi participava com a alumna. En acabar els tallers, la família de Sala va acollir Landolt a casa seva -a Manresa- durant una setmana per tal que fes classes de jazz i de piano a la Berta. 

Arran d'aquest intercanvi va sorgir una bonica amistat i una connexió musical que els ha portat a fer diversos concerts arreu de Catalunya, incorporant a la formació també altres musics com Dominik Reisner (guitarra), Alex Riepl (baix) i Johannes Neunteufel (bateria), tots ells companys d'universitat de Landolt. D'aquí també en va néixer Songs of my friend, que va veure la llum el mes de febrer d'aquest any. Es tracta d'un àlbum d'onze temes, tots ells amb el jazz com a protagonista i la gran majoria en català. 

Un record per a Núria Feliu
Berta Sala destaca la influència que ha tingut sobre les seves composicions la cantant recentment desapareguda Núria Feliu. Per això, el duet ha decidit que en cadascun dels concerts que faran per Europa, interpretaran dos dels seus temes, El país dels ocells i Aquell infant, en clau d'homenatge.