La Festa Major d'Artés programa una setmana d'intensa activitat per a tots els públics

El programa d'actes comença amb una prèvia aquest dimecres i la festa s'allarga fins al dimarts, 6 de setembre

Imatge d'arxiu d'una activitat de la Festa Major d'Artés
Imatge d'arxiu d'una activitat de la Festa Major d'Artés | AjArt
31 d'agost del 2022
Actualitzat a les 8:29h
Del 31 d'agost al 6 de setembre se celebrarà la Festa Major d'Artés amb dies plens d'activitats, espectacles, concerts,... per tenir una bona manera de tancar l'estiu. Després de dues edicions marcades per la pandèmia i el control d'aforaments, es torna a la Festa Major oberta. Fer esport, ballar, jugar, aprendre i moltes coses més són les que podran dur a terme aquests dies.

Els dies anteriors a la Festa Major se celebrarà el primer Torneig de vòlei pista aquests dimecres i dijous a partir de les 6 de la tarda al carrer Doctor Ferrer. Dijous es farà pública la presentació de la pàgina web de Cultura de l'Ajuntament, a les 8 del vespre a Cal Sitges.

Divendres començarà el programa de Festa Major amb el pregó a càrrec del Consell d'Infants d'Artés. Serà a les 8 del vespre al parc de Can Cruselles. Quan acabi, hi haurà la tercera Trobada de bateries. L'activitat continuarà a les 9 del vespre a Cal Sitges amb l'obertura de Happy food trucks i a les 11 serà l'hora del concert de Mater, a la 1 de Porto Bello i tancarà la nit Pd Kat.

Dissabte serà l'hora de la Festa Major de les Gangues del comerç local durant tot el dia. Durant tot el matí Tokem x tu amenitzarà els carrers de la vila. A les 10 del matí al carrer Barquera es faran partides d'escacs al carrer. Una hora més tard, a la plaça de l'Església començarà el 7è Concurs de paelles.

Ja a la tarda, a partir de les 5, Calders i Sant Feliu disputaran la primera semifinal del partir de futbol de Festa Major. A la mateixa hora, a la plaça Faura, se celebrarà la Tarda castellera amb els Picapolls de la Gavarresa, els Sagals d'Osona i els Castellers de Berga. A les 6 de la tarda tornarà a obrir el Happy food trucks a Cal Sitges. A 2/4 de 7 es faran sardanes amb la cobla Mediterrània a Can Cruselles. A la mateixa hora, però a Cal Sitges, es farà una Hora del conte especial de Festa Major. En paral·lel, entre cal Sitges i el parc de Can Cruselles es farà l'activitat Natura de molt a prop, les Criatures d'un bosc imaginari i es donarà el tret de sortida a un Escape room pel poble. Mitja hora més tard i al mateix lloc es portarà a terme La barca ecològica. A les 7 es disputarà el segon partit de Festa Major entre l'Artés i l'Avinyó.

A partir de les 8 del vespre i fins a la mitjanit, a Can Cruselles se celebrarà la Nit bruixa. Entremig, a les 8 també es farà Una nit màgica i a 2/4 de 9 hi haurà ballada bastonera. A 2/4 de 10, Cal Sitges acollirà el concert de Timothee Kamba Quartet, i a les 10 de la nit, a la sala Dos de Gener se celebrarà el Ball de gala amb Trio Sol de Nit. Al mateix espai, a les 11, els Red Hol Chili Covers faran el seu concert tribut, i ja a 3/4 d'1 de la matinada començarà el concert de Tupé.

Les activitats continuaran diumenge a les 10 del matí amb una sortida en BTT des de Can Cruselles i amb l'inici del 3x3 de Bàsquet al carrer al passeig Diagonal. A 2/4 d'11 a Cal Sitges es farà la plantada de la XXVII Trobada Gegantera d'Artés, una hora més tard començarà la seva cercavila, i a la 1 del migdia es farà la ballada a Can Cruselles.

L'activitat es reprendrà a les 4 de la tarda amb el partit de Festa Major per al 3r i 4t lloc. A les 6 de la tarda tornarà a obrir a Cal Sitges el Happy food trucks i just davant es tornaran a fer escacs al carrer. A les 6 de la tarda es disputarà el partit femení de futbol de Festa Major entre el FC Artés, el CE Europa i la UE Cornellà. A 2/4 de 7 hi haurà sessió de ioga amb el Drac Lam i l'Estrella a Cal Sitges, i a les 7, entre aquest espai i Can Cruselles es farà el Joc de màscares. A la mateixa hora i fins a les 10 del vespre, al passeig Diagonal es portarà a terme el Laser Tag. A les 8 del vespre es disputarà la final del partit de Festa Major. A les 10 es podrà triar anar a Can Cruselles al ball amb Trio Rimel, o a Cal Sitges on hi haurà el concert d'Alma de Boquerón i a partir de la mitjanit, les versions de VHS - Vintage Hit Songs.

El dilluns començarà amb la Festa de l'Aigua al passeig Diagonal a partir de 2/4 d'11 del matí, amb el súper tobogan gegant Splash Slide i jocs d'aigua, escuma i atracció refrescant. A les 4 de la tarda començarà el Torneig de tennis taula al pavelló municipal. A les 6 tornaran a obrir els Happy food trucks a Cal Sitges i també començarà a El Kanal l'espectacle infantil de confeti amb Rikus, i es disputarà la final del Torneig de vòlei pista al carrer Doctor Ferrer. Una hora més tard, a les 7, a Cal Sitges, es portarà a terme un showcooking sobre patés saludables. Can Cruselles acollirà a les 8 les sardanes amb la cobla Jovenívola, a les 10 del vespre, el ball amb Duo Cotton Club, i a 2/4 d'1 de la matinada, el concert de Dalton Bang. El dilluns acabarà després del concert amb la sessió de Dj Arzzett.

L'últim dia de Festa Major, el dimarts, donarà el tret de sortida a les 11 del matí a Can Cruselles amb un Geocoaching per a infants a partir de 10 anys. L'activitat continuarà ja a la tarda. A partir de les 5 es disputarà el 10è Torneig de Tie-Break a les pistes de tennis. A les 6, la companyia de circ de Moi Jordana interpretarà Mr. Arlet a Can Cruselles. La Festa Major finalitzarà a les 9 de la nit a Can Cruselles amb les havaneres de Port Bo, i amb el Fi de Festa i els Focs de comiat a 2/4 de 12 de la nit.