L'Ateneu Popular la Falç celebra enguany 25 anys de festes majors alternatives a Artés

Amb el lema "Venim de lluny, continuem lluitant" s'han preparat actes durant sis dies a partir d'aquest dijous

L'Ateneu Popular la Falç celebra 25 anys de festes majors alternatives a Artés
L'Ateneu Popular la Falç celebra 25 anys de festes majors alternatives a Artés | AP la Falç
Redacció
30 d'agost del 2022
Actualitzat el 31 d'agost a les 8:29h
L'Ateneu Popular la Falç d'Artés està d'aniversari perquè enguany celebra una efemèride prou important: 25 anys creant festes majors alternatives i populars. El que va començar el 1998 com uns actes per lluitar "contra una cultura consumista" i per reclamar espais d'oci accessibles per al jovent de la vila, continua aquest any també celebrant una nova festa major alternativa, amb els mateixos ideals i la mateixa il·lusió.

Així doncs, des del dimecres 31 d'agost fins al dimarts 6 de setembre, el Bosquet de l'Aplec veurà fins a nou actuacions musicals, dos espectacles infantils, cinc àpats i una gimcana entre d’altres actes.

El tret de sortida el donarà el pregó de Festa Major dimecres, que es recupera després de 2 anys d'absència a causa de la pandèmia. El pregó es farà davant de l'Ajuntament a 2/4 de 10 del vespre i tot seguit es farà una cercavila fins a la plaça Vella. Allà es farà la presentació de la Beguda de Festa Major a les 10, i després hi haurà l'actuació del Comandant MG.

El dijous 1 de setembre començarà a les 5 de la tarda amb l'activitat infantil de Decoració del Bosquet. A les 6 hi haurà un berenar popular, tot seguit de l'hora del conte, a càrrec de la Clara Gavaldà. A 2/4 de 8 hi haurà una taula rodona oberta per parlar sobre els 25 anys construint alternatives. A 2/4 de 10 se celebrarà el tradicional Kintu a la fresca que clourà els actes de dijous.

Per a divendres, els actes de l'alternativa no començaran fins a les 9 del vespre amb el sopar popular amb fideuà. A les 11 està programat un concert amb Fornax, Hate Against the Machine i PD MaGGiX.

Dissabte començarà al migdia amb una trobada paellaire, a partir de les 11 del matí I no serà fins a les 11 de la nit quan començarà una altra nit de concerts. En aquest cas, actuaran Paüra, Ars Moris i JuaNaMaN.

Ja diumenge, a les 5 de la tarda tocarà el torn de la també tradicional gimcana Les més fortes de la Gavarresa, i a les 7 hi haurà l'actuació d'en Betu el Pallasso.

Dilluns serà l'hora del Vermut popular a les 12 del migdia, a la plaça del Mapa. La tarda començarà amb el Concurs de botifarra i tarda de jocs a les 4. A les 8 del vespre hi haurà el concert d'en Jacob Comellas. A 2/4 de 10 està previst el segon sopar popular, i a les 11 es posarà a prova el coneixement dels assistents sobre les diferents alternatives viscudes al poble amb el Trivial25 anys de festes majors.

Ja el darrer dia de celebració, dimarts, hi haurà una tarda d'escacs amb Escacs Artés a les 4 de la tarda, i tancarà la Festa Major d'enguany l'actuació d'Üll, a les 8 del vespre.