La comissaria de proximitat del passeig de la República obrirà portes a primers de 2023

Comptarà amb una trentena d'agents, la meitat mossos i l'altra meitat policies locals, i farà les mateixes funcions que qualsevol altra comissaria però integrada al Centre Històric

L'alcalde Aloy i el conseller Elena a l'interior del local que acollirà la nova comissaria, encara sense electricitat
L'alcalde Aloy i el conseller Elena a l'interior del local que acollirà la nova comissaria, encara sense electricitat | Pere fontanals
30 d'agost del 2022
Actualitzat a les 18:50h
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, han presentat aquest dimarts la primera comissaria de proximitat mixta que es crearà a Catalunya, al passeig de la República, 9-11, de Manresa, de la desena que la conselleria vol habilitar a diferents municipis del país abans no acabi la legislatura.

La nova comissaria, que serà gestionada de manera mixta entre Mossos d'Esquadra i Policia Local de Manresa, s'instal·larà en un local on hi havia hagut un servei tècnic de calderes. Segons Interior, està previst que obri portes a primers de 2023, un cop s'hagi condicionat per donar un servei de proximitat amb les mateixes funcions que una comissaria convencional, i "amb voluntat de fer tasques de prevenció, però també de reacció quan sigui necessari o de suport social, com hem començat a fer", segons ha explicat Elena.

Després que el conseller visités Manresa en dues ocasions, l'octubre i el gener passats, "avui és aquí per tercera vegada i, el que és més important, amb els deures fets", ha reivindicat Aloy. Les primeres dues visites d'Elena a Manresa es van produir degut a un repunt dels fets delictius, "o de la percepció de creixement de fets delictius", ha puntualitzat el conseller, que ha recordat que "Manresa és una ciutat amb un índex delinqüèncial baix en comparació amb altres ciutats similars, amb un 9% menys de delictes que la mitjana catalana".

"Tot i així -ha continuat- també és important que la ciutadania se senti segura quan surt al carrer i en aquest marc hem d'encabir la creació d'aquesta comissaria de proximitat". El fet que s'hagi triat al passeig de la República per a instal·lar-hi la comissaria "tampoc no és casual", ha explicat l'alcalde, "aquesta és una zona on els veïns s'han queixat molt d'incivisme els darrers mesos".

La comissaria, comptarà amb una trentena d'efectius policials, la meitat de cada cos, "però també donarà cobertura "a aquells agents de paisà que ho necessitin en la seva activitat al nucli de Manresa". D'aquesta manera es donarà cabuda a les 33 últimes incorporacions d'agents dels Mossos d'Esquadra per a l'Àrea Bàsica Policial (ABP) del Bages que arriben de les darreres dues promocions, 15 de 2020 i 18 de 2021.
 

Reunió d'Elena, Aloy i quadres policials i polítics del Bages. Foto: Pere Fontanals


Abans de la presentació de la nova comissaria, el conseller Elena s'ha reunit a l'Ajuntament amb l'alcalde i amb els quadres policials i polítics de la comarca.