Les noves instruccions municipals redueixen la ressaca del Correfoc a la mínima expressió

La música ha finalitzat més d'hora i els bars de la plaça Major han hagut d'obrir més tard aquest dimarts

La plaça Major de Manresa totalment buida de gent a 3/4 de 7 del matí d'aquest dimarts
La plaça Major de Manresa totalment buida de gent a 3/4 de 7 del matí d'aquest dimarts | Pere Fontanals
30 d'agost del 2022
Actualitzat a les 10:39h
Abans de les 7 del matí del dimarts de després del Correfoc, la plaça Major oferia una imatge insòlita. Com és tradició, els cables de la pirotècnica fixa lluïen una estesa de samarretes esparracades, però a peu de carrer no quedava ningú que no fos el personal de neteja enllestint a tota marxa i a cop de mànega i escombra les piles de deixalles al centre de la plaça, i dues discretes dotacions de la Policia Local de Manresa i dels Mossos d'Esquadra en un racó.

Els càntics i els crits i les abraçades exagerades pels vapors de l'alcohol dels que habitualment connectaven el foc de la nit amb la quotidianitat del primer dimarts després de vacances a Manresa, no hi eren, havien desaparegut.

Però aquest fet no ha estat casual. Les instruccions donades des de l'Ajuntament per reduir molèsties i, de passada, reduir el consum d'alcohol entre els més joves, han donat el resultat esperat. Tot i que el Correfoc 2022 ha començat amb una hora d'endarreriment per la pluja, Two F**king DJ's: Marc Pich & Ferry ha deixat de punxar a les 4 de la matinada i els bars de plaça han tancat.
 

L'entrada del personal de neteja ha acabat d'escombrar la trentena d'irreductibles que quedaven a plaça. Foto: Pere Fontanals


A més a més, els bars de la plaça i dels voltants, després de tancar també a les 4 de la matinada, no podien tornar a obrir abans de les 7 del matí per evitar que els grups d'irreductibles enllacessin nit i dia amb facilitat.

Aquestes dues mesures, conjugades, han creat un buit de tres hores sense música ni alcohol, entre les 4 i les 7, que ha provocat que ni els correfocaires més resistents aguantessin la quietud durant tanta estona, i anessin desfilant, gradualment, cap a casa.

A les 6, a més, ha entrat un exèrcit de personal de neteja que, a banda de les deixalles que omplien la plaça, també ha escombrat les últimes voluntats que aguantaven com podien l'apatia del moment entre mànegues d'aigua, silencis i els primers treballadors del dia que, capcots, es dirigien a la feina com qualsevol dia laboral.