Confirmat: acabar la programació infantil de Festa Major amb Xiula és sinònim d'èxit assegurat

La companyia d'animació barcelonina ha fet ballar de valent centenars de famílies a la plaça Sant Domènec durant més d'una hora i mitja

El grup d'animació Xiula s'ha posat a la butxaca el públic familiar de la Festa Major de Manresa
El grup d'animació Xiula s'ha posat a la butxaca el públic familiar de la Festa Major de Manresa | AFT
29 d'agost del 2022
Actualitzat el 30 d'agost a les 7:27h
No és estrany sentir famílies que es queixen de l'escassedat d'actes que s'organitzen per a públic infantil durant la Festa Major de Manresa. Sobretot durant els matins d'entre setmana, pràcticament deserts de propostes. Ara bé, en el que la gran majoria de mares i pares coincideixen, és a assegurar que les activitats que es programen són molt llamineres i atractives. Especialment, les que tenen la música de protagonista. Enguany, qui ha amenitzat melòdicament la festivitat infantil han estat The Penguins-Reggae per Xics (que van actuar diumenge al Parc de l'Agulla) i Xiula, que s'han encarregat, aquest dilluns a la tarda, d'acomiadar la Festa Major dedicada als més menuts. La decisió per part de l'organització d'acabar amb aquest grup d'animació barceloní, era una aposta segura. Només cal veure les nombroses vegades que Xiula ha actuat a la capital del Bages; totes elles amb èxit de públic incontestable.

Aquest diumenge no ha estat una excepció: centenars de famílies s'han concentrat a la plaça Sant Domènec per veure el Rikki Arjuna, el Jan Garrido, l'Adrià Heredia i el Marc Soto, les ànimes de la banda, que han presentat Big Chicken, un espectacle farcit d'humor i interpel·lacions constants al públic que van idear per presentar el seu darrer disc, Descontrol MParental (2020), però que també fa un repàs de tots els seus hits anteriors com les mítiques Verdura i peix, Polls, Sucre, T'estimo bastant o Mirada estràbica. "Volem oferir a les famílies un viatge pels diferents valors que transmeten les nostres cançons", asseguren. I això és el que han fet per acomiadar la Festa Major infantil d'enguany: cantar, ballar i fer riure sempre amb el respecte i l'acceptació personal i aliena com a bandera per garantir un món "on tothom hi tingui cabuda".
 

Xiula, durant la seva actuació a Sant Domènec Foto: AFT