La imatgeria tradicional mostra els seus balls a plaça

El ball del Rossinyol i de la Bolangera i la sardana "La Llum que portes dins" han seguit a les figures

L'Hereu i la Pubilla durant la demostració de ball de la imatgeria de Manresa
L'Hereu i la Pubilla durant la demostració de ball de la imatgeria de Manresa | Pere Fontanals
28 d'agost del 2022
Actualitzat el 30 d'agost a les 7:28h
Després de la missa solemne de Festa Major, amb la presidència del bisbe de Vic, Romà Casanova, amb la actuació de la Capella de Música de la Seu amb acompanyament d'orgue de Marcel Martínez, del seguici i de la Tronada manresana, la imatgeria de la ciutat ha mostrat el seus balls al públic que esperava a la plaça Major sota un sol de justícia d'un diumenge d'agost al migdia, tot i que molts han sacrificat ser a primera fila per ser a l'ombra.

Cavallets, Nans, Gegantons, Hereu i Pubilla, Gegants, Lleò i Àliga han mostrat al públic, per aquest ordre, els seus balls tradicionals custodiats per la gent de les entitats en un escenari que no ha requerit de tanques i sota l'atenta mirada de la trentena de guanyadors del concurs que el consistori va engegar a les xarxes per veure l'espectacle des del balcó de l'Ajuntament nou.

A la Ballada de la imatgeria l'ha seguit la tradicional ballada de les danses participatives, ball del Rossinyol i ball de la Bolangera de Manresa. Ha tancat el seguit d'actes de demostració de migdia la ballada de la sardana La Llum que portes dins, de Joan Lázaro Costa.

Les ballades han comptat amb la participació de la Cobla Ciutat de Manresa i la col·laboració dels Geganters de Manresa, el Grup Sardanista Dintre el Bosc i l'Esbart Manresà de l'Agrupació Cultural del Bages.