Els Catarres omplen Manresa amb «Diamants» en un exitós retorn 4 anys després

El grup osonenc ha aplegat més de 7.000 persones al polígon dels Dolors en el concert central de la Festa Major

Els Catarres han tornat a omplir el carrer Sallent del polígon dels Dolors
Els Catarres han tornat a omplir el carrer Sallent del polígon dels Dolors | Pere Fontanals
28 d'agost del 2022
Actualitzat el 30 d'agost a les 7:30h
Quatre anys després de l'exitós concert que van oferir a la Festa Major de Manresa de 2018, els Catarres han tornat a omplir de gent el carrer Sallent del polígon dels Dolors, amb més de 7.000 persones a l'inici, que segurament han estat moltes més al final ja que el degoteig de públic que anava arribant tard des de la carretera de Vic era constant.

El grup format per Èric Vergés, Jan Riera i Roser Cruells ha omplert Manresa amb Diamants, el seu cinquè disc d’estudi, un treball polièdric amb onze temes diferents tant en estil com en discurs, però que destaquen pel seu to positiu com a resposta a la crisi de la pandèmia. Diamants és la continuació espiritual de Postals, tal i com expliquen des del grup, però amb un treball que conté molta més producció i més musicalitat.

Això s'ha notat a peu del carrer Sallent, on el públic no ha deixar de corejar cada lletra, ballar i saltar i, es clar, gravar amb el mòbil sempre que l'entusiasme ho ha permès. Els Catarres han esbudellat els Diamants, però no s'han oblidat dels seus temes més populars en un retorn a la Festa Major de Manresa que, per als seus fans, s'ha fet molt llarg, i això que entremig van actuar a l'Stroika.

El recompte definitiu i gairebé exacte de quan públic ha passat pel concert es coneixerà els propers dies gràcies a la tecnologia i comptant senyals de mòbil. Mentrestant, un tram i mig del carrer Sallent amb molt públic encara arribant, ens dona la mostra del poder de convocatòria del grup osonenc que, fins que no estigui finalitzada l'ampliació del Nou Congost haurà de continuar tocant al polígon dels Dolors.