1 de 10
Festa Major de Manresa

El relleu en la figura del Boc marca la tornada de la Mostra del Correfoc després de la pandèmia

La celebració dels 40 anys, el nou ball de la Mulassa i l'aniversari del Coll-llarg han estat altres moments culminants de la retrobada després de tres anys

El Boc vell ha ensenyat al Boc jove què ha de fer per dominar el món | Cristina Domingo
per Pere Fontanals, Manresa, Catalunya | 28 d'agost de 2022 a les 00:07 |
Veure la Mostra del Correfoc de Manresa amb dos Bocs a la plaça és una escena inèdita que no s'havia donat mai en els seus 40 anys d'història. El merescut relleu, després de 30 anys, del Boc de sempre per un nou Boc ha comportat que Boc vell i Boc jove hagin coincidit a plaça gairebé durant tot l'espectacle, no per res, sinó perquè el veterà ha intentat explicar al novell què ha de fer per aconseguir dominar el món.

FOTOS Mostra del Correfoc 2022


Dues veus que semblaven sortir de l'infern i una revolució de guió han estat els reptes que ha assumit i superat Xàldiga en el retorn de la Mostra després de la seva suspensió a les dues darreres festes majors a causa de les mesures per la pandèmia.

Però no han estat els únics. La Mulassa ha estrenat nou ball mentre que la festa celebrava 40 anys de foc a la plaça Major. Una plaça Major que, com en les grans ocasions, s'ha saturat de gent amb ganes de foc i tradició, i que també ha vist com s'oferia un pastís d'aniversari al Coll-llarg.
 

La Mostra del Correfoc ha sufocat l'enyorança de foc i tradició que tenia Manresa. Foto: Cristina Domingo


El relleu està servit, el Boc jove ja no serà tan jove les properes cites i tindrà experiència en intentar dominar el món. Mentrestant, dimonis i bèsties continuaran fent pujar l'infern a la superfície de Manresa. La propera vegada no queda tan lluny: dilluns amb el Correfoc.

I és que tres anys sense foc es poden fer molt llargs, i les ganes de la gent constrenyen.

També hauries de llegir
Fa 22 setmanes

Mostra del Correfoc 2022

Participació