1 de 10
exposicions

El Museu de Manresa mostra l'època arqueològica del Centre Excursionista Montserrat

En el centenari de l'entitat, la Descoberta 32 posa sobre la taula una de les seves activitats importants durant la dècada dels anys 30 del segle passat

La sala d'exposicions del Museu de Manresa acull la mostra sobre Arqueologia i excursionisme | Pere Fontanals
per Pere Fontanals, Manresa, Catalunya | 27 d'agost de 2022 a les 20:12 |
El Museu de Manresa ha inaugurat aquest dissabte en el marc de la Festa Major la Descoberta número 32, Arqueologia i excursionisme, dedicada al centenari del Centre Excursionista de Montserrat i a la seva tasca de recerca arqueològica.

La inauguració d'aquesta nova edició de les Descobertes, dedicades a la divulgació del fons ocult del museu, ha anat a càrrec de la regidora de Cultura i Festes de l'Ajuntament, Anna Crespo; de l'historiador Francesc Roma, i del director del Museu de Manresa, Francesc Vila.


Durant els primers anys del Centre Excursionista Montserrat, van ser particularment importants les exploracions arqueològiques que es van dur a terme al Bages, com la del jaciment iberoromà de Boades, un dels més importants de Catalunya. La mostra ofereix una selecció dels materials trobats durant els anys 30 a aquest jaciment, des de ceràmica de luxe fins a objectes de treball de la vil·la romana, i posa en valor la important tasca de preservació del patrimoni duta a terme per l'entitat.

A més, en la mateixa exposició, el públic trobarà una selecció de jocs amb què jugaven els infants romans, alguns dels quals molt semblants als actuals. En paral·lel a l'exposició, infants i famílies han pogut descobrir els jocs romans a través de diferents activitats que s'han portat a terme en el claustre, dinamitzades pel CAE.


L'exposició Arqueologia i excursionisme es podrà veure fins al 16 de setembre, de dimarts a divendres, de 10 del matí a 2 del migdia. El diumenge 28 i el dilluns 29 d'agost, amb motiu de la Festa Major, també es podrà visitarà en el mateix horari.

 

Participació