1 de 10
el temps

Els Bombers van rebre 25 avisos de la Catalunya Central per la pluja de dijous

Els ruixats intensos encara mantenen 14 comarques en perill, entre les quals el Moianès

Calamarsada a Sant Salvador de Guardiola, aquest dijous | Anna Llobet
per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 26 d'agost de 2022 a les 14:10 |
Els Bombers de la Generalitat han rebut 76 avisos per incidències causades per la pluja a tot el país, la majoria per petites inundacions i caigudes de branques i arbres. Són dades entre les 17.30 i les 22 hores de dijous. La zona amb més trucades és la Regió d'Emergències Centre, amb 25 avisos, seguida de Lleida, amb 23, i la Regió Metropolitana Sud, amb 11.

El pla Inuncat ha estat en estat d'alerta per la previsió de pluges a gran part del territori fins a la nit, amb episodis de temps violent. La pluja ha caigut principalment a la meitat oest del país, amb alguns registres importants. A l'Estació Meteorològica dels Alamús (Segrià) s'han acumulat 26,7 litres en 30 minuts, i a la de Sant Salvador de Guardiola s'han registrat 33,3 litres en mitja hora.


Perill de ruixats intensos al Moianès


Els ruixats intensos que han acompanyat Catalunya durant bona part de la setmana i del mes d'agost es relaxen, però encara mantenen 14 comarques en perill durant aquest divendres. A més, les pluges també seran protagonistes durant dissabte i mantindran set comarques en alerta en diferents moments del dia.


En concret, de les 12 a les 18 hores d'aquest divendres el perill en nivell moderat se situa, per una banda, a l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Pla de l'Estany, el Gironès, la Selva, el Maresme, el Vallès Oriental, el Moianès, Osona, la Garrotxa i el Ripollès i per l'altra, de 18 a 24 hores al Tarragonès, el Baix Penedès i el Garraf.
 
Per altra banda, de cara al dissabte, de 12 a 6 de la matinada el perill es mantindrà al Tarragonès, el Baix Penedès i el Garraf menter que de 12 a 18 hores tornarà al Vallès Oriental, la Selva, Osona i la Garrotxa. A més, durant les tardes de divendres i dissabte també hi ha previsió de pluges i tempestes al Pirineu i el Prepirineu i en alguns punts de la Catalunya Central.

En tots els territoris en perill moderat es pot superar el llindar dels 20 litres en 30 minuts i els xàfecs aniran acompanyats sovint de tempesta i localment de calamarsa o pedra. Protecció Civil demana precaució malgrat que ha desactivat l'alerta del Pla Inuncat que estava vigent pels ruixats d'aquest dijous.

Altres notícies que et poden interessar

 

 

Participació