Manresa presenta el Fòrum Internacional Cruïlla de camins al bisbe de Solsona

El bisbe Francesc Conesa Ferrer és, alhora, el responsable de diàleg interreligiós de l'església catalana i estatal

Marc Aloy i Joan Calmet amb el bisbe Francesc Conesa al Palau Episcopal de Solsona
Marc Aloy i Joan Calmet amb el bisbe Francesc Conesa al Palau Episcopal de Solsona | AjM
Redacció
25 d'agost del 2022
Actualitzat a les 15:36h
L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, acompanyat del regidor de Turisme i Projecció de Ciutat, Joan Calmet, han visitat aquest dijous al matí el bisbe de Solsona, Francesc Conesa, que alhora és el responsable de diàleg interreligiós de l'església catalana i estatal. La trobada ha servit per presentar-li les línies bàsiques del Fòrum Internacional Multireligiós Cruïlla de camins, que tindrà lloc el proper novembre en el marc de Manresa 2022.

Com a màxim responsable de diàleg interreligiós, tant dels bisbes catalans com de la Conferència Episcopal Espanyola, el bisbe Conesa s'ha interessat pel Fòrum Internacional Multireligiós Cruïlla de camins, que tindrà lloc a final de novembre a Manresa, i ha mostrat la seva disposició a participar-hi. Es tracta d'un esdeveniment que acollirà figures destacades en el camp del pensament i el coneixement dins de l'àmbit internacional, a través de la Trobada de líders del Consell Mundial de Religions per la Pau (Religions for Peace).

L'alcalde de Manresa i el regidor de Turisme i Projecció de Ciutat han exposat al bisbe de Solsona detalls d'aquest esdeveniment, així com d'altres actes de Manresa 2022, la commemoració dels 500 aniversari de l'estada d'Ignasi de Loiola a la ciutat, que se celebra al llarg d'aquest any.

En la trobada, que ha tingut lloc al Palau Episcopal de Solsona, els representants del consistori manresà també han pogut intercanviar impressions sobre diverses qüestions d'actualitat amb el bisbe Conesa, que va arribar a la diòcesi de Solsona fa pocs mesos.

Trobada intergeneracional sobre sostenibilitat
El Fòrum Multireligiós Cruïlla de camins tindrà lloc del 28 al 30 de novembre d'aquest any. La trobada serà de caràcter intergeneracional, entre líders religiosos i joves de diferents països, i amb el medi ambient com a tema principal, posant el focus del diàleg en la transformació de les ciutats en espais sostenibles, justos, resilients i inclusius convertint el medi ambient en eix fonamental de desenvolupament.

El fòrum es desenvoluparà al llarg en tres jornades que inclouran xerrades, diàlegs, tallers, visites i es treballarà un acord multireligiós i multisectorial per a ciutats sostenibles.