El Parc de l'Agulla acollirà diumenge l'activitat infantil Repte circular

És una activitat organitzada per la Fundació Antigues Caixes Catalanes per conscienciar els més joves sobre la importància de l'economia circular

Un dels racons de joc del Repte Circular
Un dels racons de joc del Repte Circular | FACC
Redacció
25 d'agost del 2022
Actualitzat a les 14:37h
La Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA han creat l'activitat Repte Circular, un taller lúdic per a infants de 6 a 10 anys i famílies, que ensenya i sensibilitza a través del joc sobre la importància de l'economia circular com a base del desenvolupament sostenible. L'activitat arribarà diumenge al Parc de l'Agulla de 6 de la tarda a 9 del vespre en el marc de la Festa Major de Manresa.

L'activitat està integrada per tres racons de joc, que es connecten a través d'un fil conductor, l'economia circular, i un protagonista (un cargol) que acompanya als participants al llarg de tota l'activitat i els presenta les instruccions i missatges clau de cada racó. 

El joc aborda temes com el consum responsable, donar nous usos als objectes i reciclar-los, amb exemples concrets de la vida quotidiana. Els nens poden veure la circularitat en els materials i productes que fan servir de manera habitual. 

El Repte Circular és una activitat pensada per programar a fires sostenibles o festes majors i se suma a les accions educatives mediambientals que la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA porten a terme, com el Concurs BBVA de Dibuix Escolar, amb contes que parlen de com cuidar el planeta, i Guardes del Clima, un recurs que es pot fer en família o en centres docents a través d'un ordinador i en què les nenes i nens aprenen a ser uns bons Guardes del Clima. 

Els racons de Repte Circular
Comprem i utilitzem: El joc consisteix a pescar les fitxes imantades, col·locades a l'interior de les piscines, intentant d'aconseguir la puntuació més alta, és a dir, escollir els productes més sostenibles a l'hora de comprar. 

Reutilitzem i reparem: El joc consisteix a reproduir les escenes de reutilització representades a les targetes, col·locant els cubells de colors en la mateixa disposició dels colors dels elements de les imatges. Els jugadors poden competir per veure quantes escenes aconsegueixen recrear en el temps que marca el rellotge de sorra, o jugar de manera autònoma. · 

Reciclem: El joc consisteix a encertar les anelles, etiquetades amb diferents residus, a la pota del color corresponent al contenidor de reciclatge de la seva fracció. Els participants se situen a 3-4 passes de les taules i llencen les anelles per fer punteria a les potes de les taules.