1 de 10
Exposicions

El Museu inaugura una exposició sobre la tasca de recerca arqueològica del Centre Excursionista Montserrat

Es tracta de la Descoberta número 32, "Arqueologia i excursionisme", organitzada amb motiu del centenari de l'entitat excursionista

El Museu de Manresa acollirà la exposició sobre el Centre Excursionista Montserrat | Pere Fontanals
per Redacció, 25 d'agost de 2022 a les 10:30 |
El Museu de Manresa inaugurarà aquest dissabte, 27 d'agost, en el marc de la Festa Major, la Descoberta número 32, Arqueologia i excursionisme, dedicada al centenari del Centre Excursionista de Montserrat i a la seva tasca de recerca arqueològica.

La inauguració d'aquesta nova edició de les Descobertes, dedicades a la divulgació del fons ocult del museu, serà a les 7 de la tarda, a la sala d'exposicions del claustre del Museu. Anirà a càrrec de la regidora de Cultura i Festes de l'Ajuntament, Anna Crespo; de l'historiador Francesc Roma, i del director del Museu de Manresa, Francesc Vila.


Durant els primers anys del Centre Excursionista Montserrat, van ser particularment importants les exploracions arqueològiques que es van dur a terme al Bages, com la del jaciment iberoromà de Boades, un dels més importants de Catalunya. La mostra ofereix una selecció dels materials trobats durant els anys 30 a aquest jaciment, des de ceràmica de luxe fins a objectes de treball de la vil·la romana, i posa en valor la important tasca de preservació del patrimoni duta a terme per l'entitat.

A més, en la mateixa exposició, el públic trobarà una selecció de jocs amb què jugaven els infants romans, alguns dels quals molt semblants als actuals. El mateix dissabte, de 19 a 2/4 de 9 del vespre, infants i famílies podran descobrir els jocs romans a través de diferents activitats, dinamitzades pel CAE.


L'exposició Arqueologia i excursionisme es podrà veure fins al 16 de setembre, de dimarts a divendres, de 10 del matí a 2 del migdia. El diumenge 28 i el dilluns 29 d'agost, amb motiu de la Festa Major, també es podrà visitarà en el mateix horari. Està organitzada pel Museu de Manresa i l'Associació del Museu Comarcal de Manresa.


 

Participació