Sant Vicenç de Castellet participarà al 34è Aplec Internacional Adifolk a Portugal

El Cor Jove Nou Horitzó de l'Associació Musical Castellet actuarà aquest cap de setmana en representació del món coral

Cor Jove Nou Horitzó de l'Associació Musical Castellet
Cor Jove Nou Horitzó de l'Associació Musical Castellet | AjSVC
Redacció
24 d'agost del 2022
Actualitzat a les 12:55h
El 34è Aplec Internacional 2022 Adifolk se celebrarà aquest cap de setmana a la ciutat portuguesa d'Elvas i Sant Vicenç de Castellet hi serà present. El Cor Jove Nou Horitzó de l'Associació Musical Castellet actuarà en el marc d'un festival itinerant que dona a conèixer la cultura popular catalana arreu del món i que enguany se celebrarà a la ciutat fronterera d'Elvas, que compta amb unes fortificacions que són Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. La plaça de la República serà la seu de la majoria de les activitats que mobilitzaran mig miler llarg de persones desplaçades des de Catalunya.

Francesc Vila
L'actuació conjunta del Cor Jove Nou Horitzó de l'Associació Musical Castellet i del Cor de Cambra de la Federació Catalana d'Entitats Corals inclourà la interpretació d'algunes de les peces del mestre i músic Francesc Vila en el marc de la commemoració del centenari del seu naixement. La 34a edició de l'Aplec Internacional serà la primera vegada que aculli l'actuació del Cor de Cambra de la Federació Catalana d'Entitats Corals.

El festival inclourà una mostra transversal d'expressions festives de Catalunya amb la participació d'agrupacions musicals, balls de seguici, bastoners, bestiari festiu, corals, diables, esbarts, falcons, gegants i capgrossos, sardanistes, trabucaires i manifestacions tradicionals (pubillatge, jocs i gastronomia, entre d'altres).

El Cor Jove Nou Horitzó, que ha actuat els darrers anys a París, Brussel·les, Perpinyà i Thuïr, aprofitarà el desplaçament fins a Portugal per continuar la seva estada i visitar les ciutats de Sevilla i Badajoz.