Rècord de participants al voluntariat jove d'estiu d'Althaia

Entre els mesos de juliol i agost, una quarantena de nois i noies han decidit invertir el seu temps lliure en aquesta tasca de forma totalment altruista

Dues joves voluntàries ajuden un usuari en el dispositiu d'identificació
Dues joves voluntàries ajuden un usuari en el dispositiu d'identificació | Althaia
Redacció
19 d'agost del 2022
Actualitzat a les 11:29h
Fer manualitats i jocs de taula amb els pacients ingressats al Centre Hospitalari i els residents del Centre de Disminuïts Físics, guiar les persones que acudeixen a l'edifici de Sant Joan de Déu i que necessiten un acompanyament, fent més fàcil i amable el seu pas per aquest centre, i portar a terme activitats lúdiques perquè l'estada dels nens i nenes que són tractats a la planta de Pediatria de l'hospital sigui més agradable.

Aquesta és una mostra de les tasques que realitzen els participants al programa de voluntariat jove que la Fundació Althaia porta a terme aquest estiu per sisena vegada coincidint amb les vacances escolars. En dos mesos, passaran per aquest programa un total de 38 nois i noies d'entre els 15 i els 22 anys, la xifra més alta assolida fins ara.

Els participants són joves que han decidit dedicar el seu temps lliure a fer més agradable l'estada dels usuaris a l'hospital. En contrapartida, aprendran noves habilitats, faran noves coneixences, adquiriran experiència i obtindran la satisfacció d'oferir el seu temps i esforç per a la millora del seu entorn.

La seva tasca, els dos últims estius molt condicionada per la Covid-19 –que no permetia tenir contacte directe amb els pacients ingressats–, ha tornat a ser molt similar a la d'abans de la pandèmia. L'activitat del voluntariat jove inclou informar i si cal acompanyar els usuaris a l'interior de les instal·lacions, orientar-los en cas que sigui necessari i realitzar altres tasques de suport a l'atenció de la ciutadania.

També s'encarreguen de donar a conèixer l'app d'Althaia, proporcionar ajuda perquè els usuaris la puguin descarregar, i col·laborar en les paradetes solidàries en benefici dels diferents projectes de mecenatge. 

A la planta de Pediatria, al Centre Hospitalari i al Centre de Disminuïts Físics, realitzen diferents activitats lúdiques amb els usuaris, com poden ser manualitats, jocs de taula i música. Cal tenir en compte que les tasques dels voluntaris són sempre complementàries a les dels professionals. 

La sisena edició del voluntariat jove d'estiu d'Althaia es va iniciar el 4 de juliol i acabarà el 2 de setembre. Després de sis estius, aquest programa està totalment consolidat i s'ha erigit com una forma de fer pedagogia sobre la relació entre salut i solidaritat alhora que permet que els nois i noies tinguin una experiència semiprofessional en un entorn sanitari.