Festa arbre fruiter

Moià celebra la 117a edició de la Festa de l'Arbre Fruiter i Homenatge a la Vellesa

Les activitats s'han traslladat a l'Espai Cultural Les Faixes a la tarda a causa de la pluja

per Toni Carrasco, Moià, Catalunya | 17 d'agost de 2022 a les 22:38 |
La cantant Magalí Sare ha acompanyat la Festa de l'Arbre Fruiter | Toni Carrasco
L'Espai Cultural Les Faixes, ha estat finalment el lloc escollit per celebrar, aquest dimecres a la tarda els actes centrals de la 117a Festa de l'Arbre Fruiter i Homenatge a la Vellesa. La pluja ha fet la guitza durant tota la tarda i aquest espai a cobert s'ha omplert amb més de quatre-centes persones.

En primer lloc han actuat els participants del Campus Musical del Moianès i a continuació la festa central, nascuda de la mà de Francesc Viñas fa 117 anys, ha continuat amb les presentacions que ha fet el conductor de l'acte, Albert Sala.


La cantant Magalí Sare ha fet diverses actuacions musicals i ha interpretat l'himne de la festa. Els dos avis homenatjats enguany han estat en Dani Bonache i la Paqui Martínez. La presidenta d'honor d'aquesta 117a edició ha estat la metgessa moianesa Àurea Autet, professional especialista en psiquiatria i directora de la Divisió de Salut Mental de la Fundació Althaia de Manresa.

També s'han lliurat els premis Miquel Lerin / Maria Vilardell a càrrec del Reial Cercle Artístic de Barcelona, i el premi Francesc Viñas de civisme al Club Esportiu de Moià. Finalment, s'han atorgat els guardons als millors premis de recerca de l'IES Moià.


Al matí, la escassa pluja ha permès que els actes previstos es poguessin fer al Parc Municipal que enguany a més s'ha declarat com a Bé Cultural d'Interès Local. S'ha portat a terme el concurs de dibuix infantil Miquel Lerin / Maria Vilardell, els jocs infantils ecològics i sostenibles, i l'itinerari explicatiu amb en Ramon Tarter i en Xavier Serrano. Al migdia s'ha pogut gaudir del vermut dels avis amb l'actuació musical de Carles Xandri.

 

Participació