Cinc artistes d'Ampans, finalistes del Premi Setba

La gala, que se celebrarà el 19 de setembre, proclamarà el guanyador entre les dotze obres seleccionades entre les 1.432 presentades

Els artistes d'Ampans ja han exposat diverses vegades
Els artistes d'Ampans ja han exposat diverses vegades | AjM
Redacció
17 d'agost del 2022
Actualitzat a les 12:26h
Cinc usuaris de la Fundació Ampans han estat seleccionats pel jurat entre els dotze finalistes que optaran al Premi Setba adreçat a artistes amb discapacitat intel·lectual i que tindrà la seva gala el proper 19 de setembre en el CaixaForum de Barcelona.

El Premi Setba és un certamen anual de pintura organitzat per la Fundació Setba i adreçat a artistes amb discapacitat intel·lectual. Actualment, es tracta del certamen més ben dotat de l'Estat amb una dotació total de 7.900 euros, que reuneix professionals del món de l'art, entitats i empreses per detectar, reconèixer i visibilitzar el talent d'aquests artistes.

Durant la celebració de la gala es donaran a conèixer les dotze obres finalistes i guanyadores del Premi Setba 2022. Aquest any s'hi han registrat 74 entitats del sector de la discapacitat intel·lectual de Catalunya, les quals han presentat un total de 1.432 obres, 400 més que l'any anterior. 

Les obres seleccionades s'exposaran i es podran comprar a la Pigment Gallery de Barcelona (Carrer Trafalgar, 70 Barcelona) des del 20 al 30 de setembre de 2022. 

El jurat de la convocatòria ha estat format per Glòria Andreu, responsable del projecte Art for Change de la Fundació "la Caixa"; Marcel·lí Antúnez, artista multidisciplinari; Mònica Ramon, galerista i presidenta de Galeries d'Art de Catalunya (GAC); José Manuel Jaurena, gerent d'Art Mir, i Cristina Sampere, directora de la Fundació Setba 

Aquest certamen està organitzat per la Fundació Setba amb el patrocini de Capital Care i amb la col·laboració de Barna Art, Bardinet, el Gremi de Galeries d'Art de Catalunya, Dincat, el Museu del Fútbol Club Barcelona, Fundació "la Caixa", La Casa de Carlota i Pintures MIR.