L'organista Marcel Martínez estrenarà l'orgue del cor de Catalunya de la Seu dilluns

Serà a 2/4 de 9 del vespre després que al matí se celebri la missa de benedicció de l'instrument

Marcel Martínez oferirà el concert inaugural de l'orgue del cor de Catalunya de la Seu
Marcel Martínez oferirà el concert inaugural de l'orgue del cor de Catalunya de la Seu | Arxiu particular
Redacció
13 d'agost del 2022
Actualitzat el 14 d'agost a les 9:46h
El dilluns 15 d'agost a 2/4 de 9 del vespre, Marcel Martínez oferirà el primer concert del cicle de concerts inaugurals de l'orgue del cor de Catalunya a la Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa. El mateix dilluns, dia de la celebració de la Mare de Déu de l'Alba, a les 11 del matí se celebrarà una missa i benedicció de l'orgue com a pas previ perquè l'instrument participi de la vida litúrgica del temple i cultural de la ciutat i del país.

Marcel Martínez, l'organista
Martínez nasqué a Barcelona, on inicià els seus estudis musicals. Ha estudiat orgue amb Maria Nacy, al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, obtenint el títol professional d'orgue així com el de clavicèmbal amb M. Lluïsa Cortada. Paral·lelament es forma com a director de cor amb Manuel Cabero i Conxita Garcia.

És llicenciat en Música d'església per la Hochschule für Kirchenmusik Rottenburg i ha obtingut el grau acadèmic Master of Arts en l'especialitat de Musicologia a la Eberhard Karls Universität de Tübingen, on actualment està finalitzant la seva tesi doctoral a l'entorn de la figura de Monsenyor Higini Anglès. Ha realitzat el Curs de Postgrau d'orgue al CSIC de Barcelona amb Montserrat Torrent, a l'entorn de la música ibèrica antiga per a orgue i també ha pres part del Curso Universitario Internacional Música en Compostela, obtenint el Premi Rosa Sabater. Ha participat també en diferents cursos d'interpretació a Catalunya i Alemanya amb M. Nacy, M. Torrent, M. Imbruno, L. F. Tagliavini, M. Radulescu, A. Liebig i W. Rübsam.

Actualment, Marcel Martínez és Kantor a la evangelische Stephanuskirche de Tübingen i combina aquesta activitat amb la direcció del Kammerchor Reutlingen i del Vokalensemble Tübingen, així com la recerca musicològica i la concertística.

El programa
Aquest primer gran concert de l'instrument seguirà el següent repertori:

- Max Reger (1873-1916), Fantasia sobre el coral Halleluja! Gott zu loben, bleibe meine
Seelenfreud! op.52/3
- Jehan Alain (1911-1940), Chorale dorien, JA 67.
- Diestrich Butxehude (1637-1707), Magnificat primi toni, BuxWV 203.
- Arvo Pärt (*1935), Annum per annum (1980).
- Jean Langlais (1907-1991), Pièce en mode de re, op.90/1.
- Arnolt Schilick (ca 1460-1521), Maria zart, von edler Art.
- Johann Sebastian Bach (1685-1750), Toccata i fuga en fa major, BWV 540

Després de mesos de feina, l'orgue del cor de Catalunya restaurat i ampliat omplirà de música la Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa amb un cicle de concerts inaugurals.

El cicle de concerts
Tres concerts més completaran el cicle de concerts inaugurals de l'orgue del cor de Catalunya. Tots seran gratuïts i amb taquilla inversa per seguir finançant el manteniment de l'instrument.

Divendres 19 d'agost a 2/4 de 9 del vespre a càrrec d'Ana Aguado, professora d'orgue al
Conservatori de Música de León. El programa inclou obres d'Eduardo Torres, Johan Sebastian Bach, Felix Mendelssohn, Joan M. Thomàs i Sabater i Louis Vierne.

Dissabte 8 d'octubre a 2/4 de 9 del vespre a càrrec de Jordi Figueras i Carreras, organista titular de les esglésies de Sant Pere i de la Sagrada Família de Terrassa. Les peces que Figueras interpretarà són de Johan Sebastian Bach. Anselm Viola, Felix Mendelssohn, César Franck i Léon Boëllmann.

Diumenge 9 d'octubre a les 8 del vespre, a càrrec de Maria Nacy, professora d'orgue al
Conservatori Municipal de Música de Barcelona. El cicle de concerts inaugurals es clourà amb la interpretació d'obres de Paul Hindemith, Jehan Alain, Maurice Duruflé i Johan Sebastian Bach.