L'«Encuentro de raíz» ibèric-argentí tornarà a posar Castellnou al mapa de la música d'arrel tradicional

Dilluns començarà una setmana sencera de tallers i creació, amb 150 alumnes inscrits, 18 professors, 8 músics convidats, 30 visitants i tres concerts oberts al públic

L'«Encuentro de raíz» torna a Castellnou després de l'èxit de l'edició de 2019
L'«Encuentro de raíz» torna a Castellnou després de l'èxit de l'edició de 2019 | AjCnB
13 d'agost del 2022
Actualitzat el 17 d'agost a les 9:45h
Aquest diumenge a la tarda començaran a arribar a Castellnou de Bages els participants a l'Encuentro de raíz que per segona vegada se celebrarà a la població bagenca després de l'èxit de l'edició de 2019. Dilluns començaran els tallers i dimarts, ja hi haurà el primer concert. L'Encuentro d'enguany obrirà les seves fronteres i per primera vegada sortirà de la península, amb una convocatòria ibèric-argentina. Se celebrarà al Nucli històric de la població bagenca del 16 al 21 d'agost.

Els Encuentro de raíz van néixer el 2016, inspirats per la música del grup Coetus. Són una experiència vivencial i formativa que giren al voltant de la música d'arrel tradicional. Originàriament es van centrar en la península ibèrica però en aquesta edició s'ha volgut obrir a altres territoris. A la trobada de Castellnou de Bages es proposa una fusió entre la cultura ibèrica i l'argentina. L'essència de la música d'arrel tradicional al llarg de la història ha estat la de trobar-se, compartir i celebrar la vida. Entén la música i els balls tradicionals com un dels llegats més transparents que ens deixa la cultura popular. Explicar quin és el nostre passat a través de la música i la dansa és fonamental "per saber qui som i alhora que ens permet construir un futur millor".

Aquest any és l'edició més gran feta fins ara. Una setmana sencera de tallers i creació, amb 150 alumnes inscrits, 18 professors, 8 músics convidats i 30 visitants. Tot plegat es compartirà amb el públic amb tres concerts: Juan Quintero, el dimarts 16 d'agost a les 10 del vespre; Collado Project, el dissabte 20 d'agost, també a les 10 del vespre, i la Festa Major de l'Encuentro, el diumenge 21 d'agost a partir de les 7 de la tarda.

L'Encuentro de raíz ibèric-argentí 2022 que se celebrarà a Castellnou de Bages comptarà amb la direcció artística de Juan Quintero i Aleix Tobias, i tindrà com a professors Aleix Tobias, Martí Hosta, Marcelo Woloski, Antonio Sánchez Barranco, Angelo Manhenzane i Fran Lucas, a la percussió; Rusó Sala, Carles Dènia i Ana Rossi, al cant; Juan Fran Ballestero, Martí Serra i Pablo Jiménez, als vents; Exequiel Coria i Darío Barroso, a la guitarra, i Karen Lugo, Naiara Armendáriz i Lucía López, a la dansa.