Castellbell i el Vilar formalitza l'agermanament amb Ibros amb el pregó de Festa Major

Durant l'acte també s'ha lliurat un diploma d'honor a l'alcalde del Pont de Vilomara en solidaritat amb les persones afectades per l'incendi

Juan Matías Reyes durant el pregó, al costat de Montserrat Badia
Juan Matías Reyes durant el pregó, al costat de Montserrat Badia | AjCbiV
13 d'agost del 2022
Actualitzat a les 17:15h
Castellbell i el Vilar ha entrat de ple en la seva Festa Major i després de dos dies d'actes, aquest divendres ha tingut lloc el pregó que ha anat a càrrec de Juan Matías Reyes, alcalde del municipi d'Ibros, a Jaén, que va ser punt d'origen de moltes famílies que van venir a treballar a Castellbell el Vilar. En un primer moment ho van fer a Manufacturas Borràs i després a Torcidos Ibéricos. El pregó ha servit per formalitzar, també, l'agermanament entre els dos municipis.

Precisament, en homenatge al passat tèxtil de Castellbell i el Vilar, la Festa Major estrena l'exposició Temps de fàbrica a la fàbrica del Burés i es podrà seguir l'espectacle El batec de la fàbrica a càrrec de l'Esbart Dansaire Santvicentí amb la direcció artística de Lluís Oliveras i la coreografia de Joan Maria Segura.

En el marc del pregó i formalització de l'agermanament amb Ibros, Castellbell i el Vilar també ha recordat el Pont de Vilomara i Rocafort i ha lliurat al seu alcalde, Enric Campàs, un diploma d'honor en solidaritat amb les persones afectades per l'incendi.

Més Festa Major
Els actes de Festa Major a Castellbell i el Vilar continuen amb les actuacions de l'Orquestra Rosaleda, aquest dissabte a la nit, o l'espectacle Polifacètic 2.0 a càrrec de Màgic Pol, diumenge, quan també hi haurà el Correfoc o la Festa de Cap d'Any que no es va poder celebrar per la pandèmia.

El programa continuarà dilluns amb la tradicional pernilada popular, el concert de sardanes amb la cobla la Nova Vallès o les havaneres amb el grup Ultramar.

La Festa Major acabarà el dimarts 16 d'agost amb una matinal jove d'aventura i remullada al camp de futbol, un room escape al carrer en què se seguirà la història El misteri de Castellbell i el Vilar amb grups de sis persones i la banyada nocturna a la piscina municipal a partir de les 10 de la nit. 

El programa complet de festes es pot veure en aquest enllaç.