1 de 10
Festa Major

La Festa Major de Manresa suspèn el Correaigua a causa de la sequera persistent

S'havia de dur a terme el dia 20 d'agost per donar el tret de sortida a la festa manresana

Correaigua de 2019 | Àlex Gómez Ribera
per Redacció, 12 d'agost de 2022 a les 19:33 |
L'organització de la Festa Major de Manresa -a càrrec de l'Ajuntament de Manresa i de l'Associació Manresa de Festa- i del Correaigua -a càrrec de Xàldiga- han decidit suspendre el passa carrers d'aigua que des de fa més de tres dècades dona el tret de sortida a la festa manresana. La decisió s'ha pres després de comprovar que la situació de sequera que travessa el país, amb afectació també a la Catalunya Central, no ha millorat malgrat els ruixats dels darrers dies.

Segons dades de l'Agencia Catalana de l'Aigua, la mitjana de les reserves actuals als embassaments de les conques internes es troba al 41%. Pel que fa al pantà de la Baells -que és el que té més afectació sobre Manresa- en aquests moments es troba al 37,25% de la seva capacitat (hi queden 40,77 hm3 del total de 109,43 hm3). En aquest sentit, l'organització opta per la prudència i la responsabilitat, en un escenari amb possibilitats reals d'entrar en estat d'alerta a curt termini.


Tal com ja es va informar a finals de juliol, en aquests moments la ciutat es troba en estat de prealerta. En aquest escenari, que no ha variat amb les darreres pluges, encara no es preveuen restriccions que afectin la ciutadania en cap dels usos. Amb tot, es recomana a la ciutadania un esforç per minimitzar el consum d'aigua, i així evitar l'agreujament de les reserves d'aigua. A la web d'Aigües de Manresa es poden trobar accions que es poden portar a terme en el dia a dia per reduir el consum d'aigua.

L'organització lamenta la suspensió, en un any en què la Festa Major de Manresa torna al seu format tradicional, després que durant la pandèmia s'hagués de reinventar.

 

Participació