Les revisions mèdiques confirmen el bon estat físic dels jugadors del Baxi Manresa

Guillem Jou i Tyson Pérez ja han passat per les instal·lacions del CIMETIR i aquesta setmana visitaran el centre els jugadors que arribaran a Manresa

Revisió mèdica a Tyson Pérez
Revisió mèdica a Tyson Pérez | CSJ
Redacció
11 d'agost del 2022
Actualitzat el 14 d'agost a les 22:46h
Un any més, els jugadors del primer equip del Baxi Manresa es posen a prova en les revisions medicoesportives que s'han fet al CIMETIR, el Centre Integral de Medicina Esportiva, Traumatologia i Rehabilitació de la Clínica Sant Josep, que compta amb l'acreditació de màxima categoria (nivell 3) del Consell Català de l'Esport. Aquestes revisions aporten informació de valor sobre l'estat de salut de tots els jugadors de la plantilla i donen el tret de sortida a la pretemporada del primer equip del Bàsquet Manresa que el proper dilluns, 15 d'agost, començarà els entrenaments.

Les revisions dutes a terme al CIMETIR, supervisades per un professional especialitzat en medicina esportiva, inclouen una valoració de la història clínica i esportiva, un estudi antropomètric i una exploració cardíaca. A més, també han de superar una prova d'esforç amb analitzador de gasos i se'ls mesura l'àcid làctic per determinar l'estat físic de tots els jugadors.

Les proves d'enguany serveixen per confirmar el bon estat de salut dels jugadors de l'equip manresà. L'examen medicoesportiu ha corroborat el rendiment òptim de la nova incorporació del Baxi Manresa per a aquesta nova temporada, el jugador Tyson Pérez i també de Guillem Jou, que han estat els primers en passar-la, juntament amb Dani Garcia. Aquest dijous també passaran la revisió Giordano Bortolani, Babatunde Olumuyiwa, Marcus Lee i Jerrick Harding, i durant els propers dies faran les proves la resta de jugadors.

Tant la revisió com les visites de seguiment i control al CIMETIR s'engloben dins del conveni de col·laboració entre la Fundació Althaia i el Bàsquet Manresa. Aquest acord, renovat recentment, s'amplia més enllà del seguiment i de l'assistència mèdica dels jugadors del primer equip, amb ofertes a preus especials per a tots els esportistes del club que vulguin fer un seguiment del seu rendiment esportiu. 

Sorteig actiu al CIMETIR
Els jugadors han aprofitat la seva visita al CIMETIR per participar en la campanya La Revisió al CIMETIR que ha engegat la Clínica Sant Josep amb la col·laboració del Centre d'Esports Manresa i també del Baxi Manresa.

El sorteig promou que les persones d'entre 7 i 25 anys que vagin a fer-se una revisió al CIMETIR publiquin una fotografia pública als seus perfils de Facebook, Twitter o Instagram amb el hashtag #LaRevisióalCIMETIR. Entre tots els participants, se sortejaran quatre premis que són: una targeta Bonus Salut Clínica Sant Josep, amb la qual es podrà escollir entre una revisió esportiva, massatge pre o post competició o una sessió nutricional; una samarreta de la temporada 21/22 del Baxi Manresa; i dos carnets de soci del CE Manresa per veure tots els partits de 2a RFEF.

D'aquesta manera, el CIMETIR es reforça com un servei de medicina de l'esport on es poden fer revisions esportives adaptades a cada edat, tant per a esportistes a nivell particular com per a esportistes integrats en un club esportiu.
 
Arxivat a