El PSC celebra que el govern de Manresa apliqui, finalment, el descompte al transport públic

Els socialistes recorden que durant el darrer ple se'ls va dir que la mesura del Govern de l'Estat "no afavoria a ningú"

Un autobús de Manresa
Un autobús de Manresa | AjM
Redacció
10 d'agost del 2022
Actualitzat a les 18:45h
El PSC ha emès un comunicat on celebra que el govern de l’Ajuntament de Manresa "hagi -amb retard- acceptat la proposta de descompte socialista" sobre el transport públic després que durant el darrer ple del mes de juliol la va titllar “de paternalista i populista". El grup municipal Socialista va demanar d’estudiar i tenir ja la feina feta “per aplicar els abonaments del 30% de descompte que el Govern de l’Estat va aprovar atorgar a tots els usuaris de transport municipal que ofereix el Ministeri de Transports i Mobilitat" segons el portaveu socialista a l’Ajuntament, Anjo Valentí.

La iniciativa socialista volia transaccionar la proposició inicial que es va debatre al ple on es demanava la bonificació del 100% del transport urbà, però el govern va desestimar la proposta del PSC dient que la mesura del executiu central "no afavoria a ningú", "però durant la nostra rèplica els vam recordar que era un incentiu per augmentar l'ús del transport públic manresà, i que no podien rebutjar aquesta contraproposta ja que davant una bonificació del 30% sense cap necessitat de contrapartida era negar a la ciutadania de Manresa un dret respecte la majoria de municipis on els seus ajuntaments ja havien decidit acollir-se a aquestes bonificacions. Hagués estat una desídia política no fer-ho finalment, i un greuge comparatiu per als usuaris de la ciutat" considera Anjo Valentí.

Ara esperem "que també des de l'Ajuntament treballin i reclamin el 20% més de bonificació en què, en aquest cas, la Generalitat de Catalunya complementa l'ajuda inicial de l'Estat. Per tant el descompte total assegurat hauria de ser del 50% sobre el preu actual. En tot cas, esperem que ben aviat, el govern de l'Ajuntament faci els deures i apliqui els mecanismes per executar-ho, i sapiguem els manresans el cost que finalment costarà el bitllet del seu servei de bus a partir de l'1 de setembre" adverteix el portaveu del PSC.

"Cal recordar que aquestes bonificacions temporals estan pensades per un moment excepcional com el que estem patint: la crisis energètica, la guerra a Ucraïna i l'alça de preus fa que s'hagin d'aplicar mesures socials excepcionals tal com estan fent ja a la majoria d'Estats Membres de la Unió Europea. Confrontar aquesta mesura criticant-la dient que és populista i oportunista -tal com ho fan des del govern de l’Ajuntament-, és desconèixer en quin moment polític estem vivint. On cal fer el màxim possible per executar mesures de xoc immediates per fer front a la inflació que afecte directament a tothom, i en aquest cas adreçat a les persones amb menor poder adquisitiu, que són els usuaris que més utilitzen el transport públic segons un estudi de l’Institut de Biocomputació i Física de la Universitat de Saragossa publicat a la revista de la Royal Society Open Science. Aquesta recerca confirma que la situació socioeconòmica marca una diferència significativa en el mitjà de transport emprat, en el temps invertit per arribar a la feina, la distància o fins i tot les franges horàries de mobilitat. Per tant, és un aval a la nostra mesura com a justa i equitativa per les persones que més ho necessiten i més ús fan del transport públic" conclou Anjo Valentí.