Obres

El Consell Comarcal inicia l'obra d'un nou dipòsit d'aigua per al sistema Bages Llobregat

La nova infraestructura permetrà millorar la fiabilitat del sistema que capta l'aigua de la Sèquia, la potabilitza a Sallent i la transporta fins als nuclis de Sallent, Artés, Avinyó i Calders

per Redacció, 8 d'agost de 2022 a les 18:19 |
Dipòsit de l'estació de tractament d'aigua potable del sistema Bages Llobregat | CCBages
El Consell Comarcal del Bages ha iniciat les obres del nou dipòsit de 2.000 m3 d'aigua per a l'estació de tractament d'aigua potable del sistema Bages Llobregat que s'ubica a Sallent. La nova infraestructura permetrà millorar la fiabilitat del sistema Bages Llobregat i el dotarà d'una major garantia de subministrament ja que n'ampliarà la capacitat de reserva. El nou dipòsit s'ubicarà a l'estació de tractament d'aigua potable de Sallent que potabilitza aquest recurs natural que procedeix de la Sèquia de Manresa i el condueix als municipis de Sallent, Artés, Avinyó i Calders.

El conseller de l'Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Bages, Joan Zapata, ha explicar que "el nou dipòsit permetrà oferir el volum més gran subministrable a tot el sistema permetent la distribució de l'aigua allà on es necessita, ja que la reserva s'ubica a l'inici del sistema". El conseller afegeix que "es disposarà de més marge de seguretat per reaccionar davant possibles incidències i es dependrà menys dels bombaments d'aigua". El nou dipòsit també permetrà una gestió més eficient dels sistemes de bombament.


Termini d'execució i pressupost


Els treballs, que tenen un termini d'execució de cinc mesos, tenen un pressupost de 455.000 euros + IVA. Compten amb una subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua i també s'ha sol·licitat finançament a la Diputació de Barcelona a través del Programa general d'inversions 2020-2023.


El Consell Comarcal del Bages, per delegació dels ajuntaments, és l'ens responsable del sistema d'abastament d'aigua en alta Bages Llobregat que està en funcionament des de mitjan 2015 i dona servei als municipis de Sallent, Artés, Avinyó i Calders.

 

Participació