El Moianès reforça les campanyes sobre addiccions i contra violències masclistes entre els joves

El Consell Comarcal serà present a tots els municipis de la comarca fent accions de conscienciació durant les festes majors

El Consell Comarcal del Moianès reforçarà els punts liles locals
El Consell Comarcal del Moianès reforçarà els punts liles locals | Localpress
Redacció
06 d'agost del 2022
Actualitzat a les 11:54h
Aquest estiu, el Consell Comarcal del Moianès es desplaça i serà present als deu  municipis de la comarca, per realitzar accions i projectes de conscienciació sobre els riscos del consum d'alcohol, tabac i altres substàncies estupefaents, i també de foment de les relacions interpersonals saludables, lluny de les violències masclistes i lgtbifòbiques.

En el marc del projecte FemOciSegur, el Consell Comarcal desplegarà un servei d'informadors de salut durant les nits de les festes majors d'acord amb els respectius ajuntaments. En aquest marc, s'ha començat a fer formació a persones d'entitats encarregades de les barres per a la dispensació responsable d'alcohol. Així mateix, el Consell Comarcal també ha repartit una carpeta de consum informativa, amb la normativa, a tots els bars del Moianès.

També ha realitzat una formació de 10 hores entre agents de salut juvenil per al foment de la salut, l'autoestima, l'alimentació, l'afectivitat, la sexualitat, la prevenció en consum de drogues o la gestió d'activitats, entre d'altres.

Els Consell Comarcal s'ha coordinat amb altres accions del protocol davant les violències masclistes i lgtbifòbiques en espais públics d'oci de la comarca i amb personal dels diferents punts liles dels municipis. El mes de setembre, a més, es farà una formació per a famílies.

En el marc del Protocol davant les violències masclistes i lgtbifòbiques en espais públics d'oci al Moianès, també es fa formació sobre el protocol i altres dirigides a entitats a cada municipi. En algunes festes majors, el Consell Comarcal desplegarà, també, un servei de Punt Lila professionalitzat. Arreu farà difusió dels serveis especialitzats i s'unificarà la recollida de dades per tenir uns resultats homogenis i homologables entre els diferents municipis.

Des del Servei Comarcal de Joventut i l'Oficina Jove del Moianès, en coordinació amb els ajuntaments de la comarca, es realitzaran també activitats per a joves descentralitzades als municipis. Fins el moment, s'ha realitzat un Paintball a Sant Quirze Safaja amb la participació de 40 persones. La resta d'activitats a la resta de municipis es realitzaran les properes setmanes.

El 29 de juliol també es va realitzar una sortida d'oci comarcal per a joves a Port Aventura, amb la participació de 26 joves de la comarca.
Arxivat a