La tempesta deixa més de 20 mm de pluja i calamarsa en mitja hora a alguns punts del Bages

A Manresa ha inundat els passos inferiors habituals i ha fer caure un arbre a l'estació de la Renfe, com a fets més destacats

La pluja a la plaça Sant Ignasi de Manresa
La pluja a la plaça Sant Ignasi de Manresa | Pere Fontanals
05 d'agost del 2022
Actualitzat a les 21:51h
La tempesta que ha creuat el Bages aquest divendres ha tingut moltes menys afectacions que la que va passar per la comarca divendres passat, just ara fa una setmana. A nivell de precipitació, ha estat menys abundant, però ha repartit calamarsa en punts on fa set dies no s'havia vist, com a Manresa.

Les dues estacions que han recollit més aigua durant la mitja hora que ha durat l'efecte han estat la de Castellnou de Bages (Meteocat) amb 21,7 mm i la de Manresa (AEMet), amb 21,6 mm. A les altres estacions, les mesures han estat molt més discretes: Moià, 10,2 mm; Artés, 9 mm; Monistrol de Montserrat, 8 mm, i Balsareny, 6,4 mm. Les estacions de Cardona i Sant Salvador de Guardiola no han registrat ni una gota d'aigua.


La principal diferència entre la tempesta d'aquest divendres i la de divendres passat ha estat que en aquesta ocasió la pluja sobre Manresa ha estat, per moments, en forma de calamarsada.

Tot i així, les incidències per la tempesta a la capital del Bages han estat mínimes. S'han inundat molt poc temps els passos subterranis habituals, a l'entorn de la rotonda de Prat de la Riba i l'avinguda dels Dolors, que han estat temporalment tallats al trànsit. També ha caigut un arbre a l'estació de la Renfe que ha afectat el trànsit, així com branques al carrer Salvador Espriu i a la cantonada entre els carrers Sabadell i Granollers.

També hi ha hagut una sèrie de desperfectes sense afectació viària: una finestra trencada al carrer Gaudí 39; una teulada a la carretera del Pont de Vilomara 107; s'ha produït un forat a la calçada entre els carrers Trueta i Llibertat; una xemeneia al carrer Alcalde Armengou 45, i han caigut unes tanques, amb afectació al trànsit, al carrer Sansa.