Meteorologia

La tempesta deixa més de 20 mm de pluja i calamarsa en mitja hora a alguns punts del Bages

A Manresa ha inundat els passos inferiors habituals i ha fer caure un arbre a l'estació de la Renfe, com a fets més destacats

per Pere Fontanals, Manresa, Catalunya | 5 d'agost de 2022 a les 19:56 |
La pluja a la plaça Sant Ignasi de Manresa | Pere Fontanals
La tempesta que ha creuat el Bages aquest divendres ha tingut moltes menys afectacions que la que va passar per la comarca divendres passat, just ara fa una setmana. A nivell de precipitació, ha estat menys abundant, però ha repartit calamarsa en punts on fa set dies no s'havia vist, com a Manresa.

Les dues estacions que han recollit més aigua durant la mitja hora que ha durat l'efecte han estat la de Castellnou de Bages (Meteocat) amb 21,7 mm i la de Manresa (AEMet), amb 21,6 mm. A les altres estacions, les mesures han estat molt més discretes: Moià, 10,2 mm; Artés, 9 mm; Monistrol de Montserrat, 8 mm, i Balsareny, 6,4 mm. Les estacions de Cardona i Sant Salvador de Guardiola no han registrat ni una gota d'aigua.


La principal diferència entre la tempesta d'aquest divendres i la de divendres passat ha estat que en aquesta ocasió la pluja sobre Manresa ha estat, per moments, en forma de calamarsada.

Tot i així, les incidències per la tempesta a la capital del Bages han estat mínimes. S'han inundat molt poc temps els passos subterranis habituals, a l'entorn de la rotonda de Prat de la Riba i l'avinguda dels Dolors, que han estat temporalment tallats al trànsit. També ha caigut un arbre a l'estació de la Renfe que ha afectat el trànsit, així com branques al carrer Salvador Espriu i a la cantonada entre els carrers Sabadell i Granollers.

També hi ha hagut una sèrie de desperfectes sense afectació viària: una finestra trencada al carrer Gaudí 39; una teulada a la carretera del Pont de Vilomara 107; s'ha produït un forat a la calçada entre els carrers Trueta i Llibertat; una xemeneia al carrer Alcalde Armengou 45, i han caigut unes tanques, amb afectació al trànsit, al carrer Sansa.

 

Participació