Moià entra en Festa Major a vol de ratpenat

La Nit Europea dels Ratpenats dona el tret de sortida a deu dies d'actes i celebracions que recuperen la normalitat

El Pollo tornarà a ser un dels protagonistes de la Festa Major de Moià
El Pollo tornarà a ser un dels protagonistes de la Festa Major de Moià | Xavier Rius
04 d'agost del 2022
Actualitzat a les 21:21h
La Nit Europea dels Ratpenats donarà el tret de sortida al programa de la Festa Major de Moià, que tornarà a la normalitat, inclosa la tradicional Festa de la Cabra d'or, en uns actes que s'allargaran fins al dimarts 16 d'agost, amb l'afegitó, dimecres, del tradicional Homenatge a la gent gran i la Festa de l'arbre fruiter.

El programa d'actes intens de la Festa Major començarà aquest divendres amb la Nit Europea dels Ratpenats. A les 6 de la tarda, a l'Auditori de Sant Josep se celebrarà una conferència sobre ratpenats. A 1/4 de 8 del vespre, a les Coves del Toll i al Parc Prehistòric es farà una visita i albirament de ratpenats, i a partir de 2/4 de 9 del vespre, l'albirament es traslladarà als voltants de Moià. La jornada finalitzarà amb Cinema a la fresca al Parc municipal amb El último duelo.

El dissabte 6 d'agost se celebrarà el LVI Concurs de pintura ràpida Al teu aire i el XXXVIII Concurs de dibuix ràpid. Es farà de 9 del matí a 8 del vespre. El lliurament de premis es farà el 21 d'agost. El mateix dissabte, a partir de les 9 del matí, se celebrarà la Bicicletada popular sortint del Pavelló poliesportiu.

Ja al vespre, el Festival Internacional de Música Francesc Viñas portarà a l'Auditori Sant Josep Brahams: Valsos Amorosos a càrrec de Judith Muñoz, Helena Ressurreiçao, Joan Mas, Pablo Acosta, Maria Mauri i Hug Vilamala. A les 10 del vespre, al Parc municipal hi haurà Havaneres amb el grup Sopa de peix. A la mateixa hora, a la piscina municipal se celebrarà la Piscina Jove + Dj.

Diumenge a les 7 de la tarda a la zona del llac del Parc Municipal se celebrarà el XXII Aplec de Sardanes amb els Lluïsos de Taradell, Ciutat de Cornellà i Sant Jordi, Ciutat de Barcelona. A les 10 del vespre, a la plaça Sant Sebastià, l'entitat Fadeam - els Avets pronunciarà el pregó de Festa Major.

La programació continuarà el dimarts 9 d'agost al Parc municipal amb Cinema a la fresca amb la projecció de Grease. Serà a partir de les 10 del vespre.

Torna la Festa de la Cabra d'or sense restriccions
El dimecres i el dijous de la propera setmana serà l'hora de recuperar la normalitat a la tradicional celebració moianesa de la Festa de la Cabra d'or. Dimecres a la plaça Major es farà la representació teatralitzada de la llegenda de la Cabra d'or a partir de 2/4 de 7 de la tarda. A les 7 es farà una caminada popular per buscar la Cabra d'or. Seguidament tindrà lloc el Sopar de carmanyola i joc per trobar la Cabra d'or. Finalment, a les 11 de la nit tindrà lloc la Cercavila nocturna amb La Banda Àuria fins al Parc municipal, on hi haurà concert i PD's.

L'endemà dijous, el Parc municipal acollirà a partir de les 11 del matí Tallers infantils i balls de la Cabra amb La Banda Àuria. A 2/4 d'1 del migdia començarà la Cercavila per portar la Cabra fins a l'Ajuntament. Els actes continuaran a les 6 de la tarda amb una nova Cercavila per portar la Cabra al senyor de Planella, que es farà a 2/4 de 8 de la tarda, amb l'apedragament i desenllaç final. A 2/4 de 10 es farà el Sopar popular a la plaça Major, i a 2/4 de 12 de la nit se celebraran els Balls de la Cabra d'or amb La Banda Àuria. La nit acabarà amb PD Cabrit.

El Pony Pisador, Gertrudis i Buhos, l'últim cap de setmana de Festa Major
Els actes centrals de la Festa Major de Moià arribaran a partir del divendres 12 d'agost, amb els concerts d'El Pony Pisador, Gertrudis i Buhos com a actes destacats del cap de setmana.

Aquell dia, el programa començarà amb l'espectacle familiar ReBoom... bori! amb Roger Canals a partir de les 7 de la tarda al Parc municipal. A les 9 del vespre serà l'hora del Sopar Jove i a partir de 2/4 de 12 de la nit, arribarà el concert amb El Pony Pisador. Tancarà la nit, després del concert, la Remember Tosca amb els Dj Marsi, Quico, Coqui i l'Iu.

El gimnàs de l'Institut Moianès acollirà el dissabte a partir de les 10 del matí el Torneig de tennis taula de Festa Major. A les 12 del migdia començarà la cercavila musical Moianès Percussió des de la plaça Sant Sebastià fins a la plaça del Colom. A 2/4 de 8 de la tarda, a la plaça Major es representarà l'espectacle infantil Antipasti a càrrec d'El Que Ma Queda De Teatre. Durant tota la tarda hi haurà tallers de manualitats i pintura a la plaça Major, i també al vespre, parades d'artesans i artistes al carrer Sant Antoni, plaça Major, avinguda de la Vila, plaça del CAP i carrer Sant Josep.

De 5 de la tarda a les 8 del vespre, la plaça del Carreró acollirà l'espai de jocs Caliu. A les 6 de la tarda, a la plaça Major actuarà Lo Lamento clown i malabars, i una hora més tard, Tunkeke explicarà contes. La plaça del CAP acollirà a les 8 del vespre un concert de piano a càrrec de MST, i a les 9 del vespre serà l'hora del concert dels S'temple bar.

Mentrestant, a les 8 del vespre, però al Parc Municipal, s'hi disputarà la II Cursa Vertical a la Costa de la Creu. Al mateix parc, a 2/4 de 12 de la nit s'hi celebrarà el concert amb Gertrudis. La nit acabarà amb Dj Nandu.

El diumenge 14 d'agost començarà a les 8 del matí amb la Caminada popular des del Pavelló poliesportiu. Durant tot el matí el carrer Sant Antoni i Rafael Casanova acollirà el Mercat del vi i el formatge. A la 1 del migdia a la plaça Sant Sebastià es farà el repic de campanes i engegada de coets i la celebració del 40è aniversari dels Geganters de Moià. De 6 a 7 de la tarda, la fira d'atraccions serà silenciosa. A les 7 de la tarda començarà a la plaça Sant Sebastià la Cercavila de gegants i capgrossos.

A les 8 del vespre, el Festival Internacional Francesc Vilas programa un concert de solistes de l'AIMS de Solsona a l'Espai Cultural les Faixes. A 2/4 de 10 de la nit els Diables de Castellterçol protagonitzaran el Correfoc, que sortirà i acabarà a la plaça Major. A la mitjanit, al Parc municipal, tindrà lloc el concert de Buhos. Dj Rutxo tancarà la nit.

El dilluns 15 d'agost començarà amb una Trobada de plaques de cava a partir de les 10 del matí al Parc municipal. L'església parroquial Santa Maria acollirà a les 12 del migdia l'ofici solemne de Festa Major. Mitja hora més tard, sortint de la plaça Sant Sebastià i encapçalats pel Pollo matapuces, se celebrarà la Cercavila de gegants, capgrossos i bastoners. A la 1 del migdia, La banda del carrer Montseny conduirà el vermut musical al Parc municipal.

A la tarda, de 5 a 8, tothom qui vulgui podrà deixar-se anar per la Tirolina per sobre del pantà del Molí Nou. A les 7 de la tarda, el camp de futbol acollirà el partit de futbol de Festa Major. També a les 7 de la tarda, a la plaça Major, El Replà Teatre interpretarà l'espectacle infantil Histriònic. A 2/4 de 8, a l'Espai Cultural Les Faixes l'Orquestra Rosaleda protagonitzarà el Concert de Festa Major, i a les 11 del vespre, la mateixa orquestra tocarà les seves peces més ballables. Entremig, a les 9 del vespre al Parc municipal, s'hi celebrarà un Vespre a la fresca amb xiringuitos per poder sopar, fins a 2/4 de 12 de la nit, que serà l'hora del concert de Tapeo Sound System. Dj Arzzett tancarà la nit.

L'últim dia de Festa Major abans del tradicional Homenatge a la Vellesa començarà a les 11 del matí amb una Matinal de jocs infantils amb El pájaro carpintero, al Parc Municipal, i un Tobogan aquàtic splash slide amb festa de l'escuma a la mateixa hora al carrer Sant Josep. A les 12 de la nit, la parròquia de Santa Maria acollirà una missa pels difunts.

A la tarda, a la zona del Molí Nou, entre les 5 de la tarda i les 9 del vespre, s'hi podrà jugar a Paintball. A 2/4 de 7 de la tarda, la plaça Major acollirà la XI Mostra de cultura popular amb el Ball del ciri de Moià, el Ball de Veguers de Sant Joan, el Ball de Rams amb els Gegants de Moià, el Ball de Bastons de Moià i el Vals Jota. Tots les actuacions seran interpretades per la Cobla Sabadell. Una hora més tard, la mateixa Cobla Sabadell protagonitzarà l'Audició de Sardanes de la Festa Major.

L'esplanada de baix del Parc municipal acollirà a 2/4 d'11 del vespre l'espectacle La bona gent de Quim Masfewrrer. La Festa Major de Moià finalitzarà amb el Carnaval d'estiu. A les 11 de la nit a la plaça Catalunya es farà la concentració per començar la Cercavila d'estiu amenitzada per la xaranga Som-hi de Caraband. A 2/4 d'1 de la matinada està prevista l'arribada de la Cercavila al Parc municipal on hi haurà festa amb Dj Lipas i Nàtura.

Homenatge a la gent gran i Festa de l'arbre fruiter per tancar més de deu dies d'actes
Com és tradicional, l'Homenatge a la gent gran i la Festa de l'arbre fruiter tancaran el programa de festes a Moià, dimecres. El programa començarà a les 12 del migdia a la parròquia de Santa Maria amb la missa solemne d'homenatge a la vellesa. A 2/4 de 7 de la tarda, a l'Ajuntament es farà la recepció a la Presidenta d'Honor, que enguany serà la metgessa especialista en psiquiatria Àurea Autet.

Un cop finalitzada la recepció, la comitiva, acompanyada pels gegants, els grallers i el Pollo es dirigirà al Parc municipal on es farà la plantada simbòlica de l'arbre. A les 7 de la tarda es portarà a terme, pròpiament, la 117a Festa de l'arbre fruiter i d'Homenatge a la vellesa. A les 9 del vespre, a l'Auditori Sant Josep, el Festival Internacional de Música Francesc Viñas programarà el concert de la soprano Laura Brasó i la piano Berta Brull.

En paral·lel, el Parc municipal acollirà tot un seguit d'activitats durant tot el dia, en el marc de la Festa de l'arbre fruiter. A partir de les 10 del matí hi haurà el Concurs de dibuix infantil, i també jocs infantils. A les 12 del migdia es conduirà un itinerari explicatiu sobre el disseny del parc a càrrec de Ramon Tarter i Xavier Serrano. A la 1 se celebrarà el vermut dels avis amb música de Carles Xandri. A les 6 de la tarda hi haurà una actuació musical dels participants del Campus Musical del Moianès. Vint minuts més tard, poesia amb bases musicals a càrrec de la Neus P. Cirera i la Boira Blanca. I quan faltin 20 minuts per a les 9 del vespre començarà l'actuació musical de Namina i Pep Gol.
Arxivat a