Navàs viurà l'estrena de la seva primera bèstia, l'Òliba, durant la Festa Major

La festa grossa dels navassencs recuperarà el seu format clàssic del 23 al 30 d'agost

L'«Electrobacasis» serà una de les actuacions que acollirà la Festa Major de Navàs
L'«Electrobacasis» serà una de les actuacions que acollirà la Festa Major de Navàs | MEES
Redacció
03 d'agost del 2022
Actualitzat a les 15:13h
Del 23 al 30 d'agost, Navàs tornarà a gaudir de la seva festa més emblemàtica, la Festa Major, que torna recuperant el seu format clàssic, sense restriccions, i omplint el poble de gent, de música, de color i de festa.

La regidoria de Festes ha programat una Festa Major per a tots els públics, destacant els concerts per a joves i no tant joves, espectacles infantils, cinema, el bou, teatre, ball d'escuma, acordions, sardines, els tradicionals balls de diumenge, i algunes novetats més com l'estrena de la primera bèstia navassenca, l'Òliba, que alçarà el vol dimecres.

Música per a totes les edats
La festa començarà dijous amb la tradicional Bouada on hi haurà concert amb Esperit de Vi. Divendres, es tornarà a fer la Trobada d'acordionistes i ball amb Jordi Bruch. Al concert jove serà el torn dels tres grups de casa: Nervi, UltimÀtom Band i QNDA. Abans, però, els més menuts, i també les famílies, podran gaudir del concert dels Superherois de Pop per Xics.

Dissabte, a la plaça de l'Ajuntament hi haurà ball amb el grup Xarop de nit. Tot seguit, serà el torn del grup de rock català Buhos, i quan acabin, concert amb Dalton Band. Acabarà la nit el navassenc DJ Costix.

Diumenge serà el torn d'homenatjar una de les bandes més influents de tots els temps, Abba, a càrrec del grup tribut Abba Gold Tour. Més tard, l'escenari acollirà la representació d'Electrobacasis de Camerata Bacasis amb Dj Arzzett & Marta Trujillo, l'orquestra de referència de la Catalunya Central. A continuació, concert amb els mataronins The Tyets. En acabat, Dj Arzzett.

El dilluns començarà amb el tradicional concert-vermut a càrrec de Queralt Giralt, Isaac Romagosa i David Gimeno. A la tarda serà el torn de les cobles Sant Jordi (Ciutat de Barcelona), Mediterrània i la Principal de La Bisbal, que també oferiran el concert d'orquestra de nit. Per acabar, a la nit, l'Orquestra Maribel desplegarà el seu ampli repertori de música, bon rotllo i bon humor. Per acabar, les PDKat. Finalment, dimarts, els incombustibles Pep i Ma. José Quartet oferiran el seu espectacle.

Esports, actes culturals i moltes sorpreses més
Del dimarts al dijous se celebrarà el tradicional 3×3 de bàsquet, organitzat pel CB Navàs. Dimecres, al cinema a la fresca, Fotofilm projectarà la pel·lícula Way Down. Dissabte, a partir de les 8 del vespre, es farà l'acte d'inauguració de la Festa Major i la proclamació de la Pubilla, Hereu, Dames i Fadrí de Navàs 2022 amb música de Pere Requena Sucarrats i Maria Requena Sucarrats.

Diumenge serà el torn del tradicional Ball de Gegants, Nans, Cascavells i Bastoners de Navàs. En aquest acte, i per primera vegada, també ballarà l'Òliba. En acabat, s'interpretarà la sardana La Festa Major de Navàs de Jordi Busquets amb la Cobla Ciutat de Granollers. El diumenge a la tarda, el reconegut actor Roger Pera oferirà el seu espectacle Orgasmes una comèdia molt divertida juntament amb l'actriu Sam Sánchez.

Dilluns, per a la mainada, hi haurà parc infantil amb inflables i ball d'escuma. I dimarts, durant tot el dia, a la baixada del Sant Jordi hi haurà instal·lat un tobogan gegant d'aigua apte per a totes les edats. El diumenge 3 de setembre, el Centre Excursionista de Navàs ha preparat la 21a Caminada Nocturna de Navàs amb un recorregut de 9,5km.