La nova consulta sobre les vaquetes de Santpedor se celebrarà el proper 18 de setembre

Sota la pregunta "Santpedor ha de recuperar les vaquetes?", el poble votarà sobre el retorn de la festa taurina després de tres anys sense celebració

Les vaquetes es tornaran a posar a votació a Santpedor
Les vaquetes es tornaran a posar a votació a Santpedor | Pere Fontanals
02 d'agost del 2022
Actualitzat el 03 d'agost a les 15:12h
Santpedor tornarà a votar sobre si vol o no vol festa de les vaquetes durant la Festa Major del municipi. Aquesta serà la segona consulta que tindrà lloc al poble després que, en la que es va celebrar el novembre de 2019, el "no" a les vaquetes s'imposés per només 46 vots de marge, 1.150 a 1.104. Aquest resultat va fer que els partidaris de la festa taurina protagonitzessin algun episodi desagradable amb insults i amenaces cap a polítics i persones que estaven en contra de la festa. Els últims tres anys, doncs, la Festa Major de Santpedor no ha tingut vaquetes.

La Llei de consultes no referendàries de Catalunya permet tornar a preguntar sobre una mateixa qüestió un cop han passat dos anys. A l'empara d'aquesta llei, un grup de partidaris de les vaquetes van recollir 927 signatures, que són suficients per tal que l'Ajuntament organitzi una segona consulta sobre el tema.

En aquest cas, la pregunta serà "Santpedor ha de recuperar les vaquetes?" i la consulta es portarà a terme el proper 18 de setembre, tal i com es va publicar oficialment en el DOG del 28 de juliol.

La CUP es posiciona pel "no"
Després de conèixer-se la data per a la consulta, la CUP de Santpedor ha estat la primera en fer pública la seva postura, que serà la mateixa que fa dos anys i mig: el "no" al retorn de les vaquetes. Els anticapitalistes també faran una crida a la participació, al debat i "al respecte a la democràcia i als propis veïns". Els cupaires volen aprofitar aquesta consulta per "resoldre definitivament" aquesta qüestió i "evitar futures consultes".

Així mateix, la CUP vol denunciar "les intimidacions i altres conductes reprovables" que membres de la formació i altres partidaris del "no" a les vaquetes "reben encara a dia d'avui".
Arxivat a