L'orgue de la Seu tornarà al culte i a la cultura el 15 d'agost amb la seva benedicció i primer concert

Quatre concerts de grans organistes configuraran el cicle inaugural

L'orgue restaurat i ampliat de la Seu de Manresa
L'orgue restaurat i ampliat de la Seu de Manresa | Mar Martí
Redacció
01 d'agost del 2022
Actualitzat a les 21:34h
Després de mesos de feina, l'orgue del cor de Catalunya restaurat i ampliat omplirà de música la Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa amb un cicle de concerts inaugurals que començarà el 15 d'agost.

Abans que l'instrument comenci participar de la vida litúrgica del temple i cultural de la ciutat i del país, es beneirà en un acte institucional i obert a tota la ciutadania. La missa de benedicció serà el dilluns 15 d'agost a les 11 del matí a la Seu de Manresa, amb motiu de la celebració de la Mare de Déu de l'Alba.

El programa del cicle inaugural
El cicle de concerts inaugurals de l'orgue del cor de Catalunya està format per quatre actuacions de quatre organistes molt destacats del panorama actual.

El dilluns 15 d'agost a 2/4 de 9 del vespre, el concert anirà a càrrec de Marcel Martínez, organista i kantor a l'Stephanuskirche de Tübingen. El programa del concert està format per peces de Max Reger, Jehan Alain, Diestrich Butxehude, Arvo Pärt, Jean Langlais, Arnolt Schlick i Johan Sebastian Bach.

El divendres 19 d'agost a 2/4 de 9 del vespre tocarà Ana Aguado, professora d'orgue al
Conservatori de Música de León. El programa inclou obres d'Eduardo Torres, Johan Sebastian Bach, Felix Mendelssohn, Joan M. Thomàs i Sabater i Louis Vierne.

El cicle continuarà el 8 d'octubre a 2/4 de 9 del vespre amb un concert a càrrec de Jordi Figueras i Carreras, organista titular de les esglésies de Sant Pere i de la Sagrada Família de Terrassa. Les peces que Figueras interpretarà són de Johan Sebastian Bach. Anselm Viola, Felix Mendelssohn, César Franck i Léon Boëllmann.

Finalment, el diumenge 9 d'octubre a les 8 del vespre serà Maria Nacy, professora d'orgue al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, qui interpretarà obres de Paul Hindemith, Jehan Alain, Maurice Duruflé i Johan Sebastian Bach.

Tots els concerts seran gratuïts i amb sistema de taquilla inversa. Els diners recaptats en aquests actes es destinaran a la campanya de restauració i ampliació de l'orgue, que segueix totalment vigent per garantir el correcte manteniment de l'orgue.

Aquest cicle marcarà l'inici d'una nova etapa tant per la basílica com per la ciutat, ja que es disposarà d'un orgue en perfectes condicions i amb una sonoritat magnífica per acompanyar tant litúrgies com actes culturals de diversa índole.