El Bages i el Moianès en alerta per temps violent aquest diumenge a la tarda

Pedregades, ratxes de vent i tornados acompanyaran una part del país aquest diumenge

Una cortina de calamarsa
Una cortina de calamarsa | Carme Molist
NacióDigital
31 de juliol del 2022
Actualitzat a les 17:43h
El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha emès una alerta per temps violent per a cinc comarques catalanes que tindrà lloc aquest diumenge a la tarda. Són el Ripollès, el Berguedà, Osona, Bages i el Moianès. L'avís és de 6 de 6, és a dir, de perill màxim.
 
En aquests indrets del país és altament probable que, aquest diumenge, caiguin pedres de més de dos centímetres de diàmetre, ratxes de vent que superin els 25 m/s, i esclafits i/o tornados o mànegues. 

Si bé aquest dissabte ha donat un respir després d'una setmana de pluges, per la jornada d'aquest diumenge, 11 comarques també estan en perill per ruixats intensos. De fet, Protecció Civil ha activat la prealerta del Pla Inuncat per xàfecs, la intensitat dels quals pot acumular una precipitació de 20 mm en 30 minuts. La pluja també pot anar acompanyada de calamarsa i ratxes fortes de vent en les zones del país afectades. 

Aquest avís arriba dos dies després que una mànega d'aigua, i en molts punts de calamarsa, creués el Bages i deixés 38,2 mm a Manresa i més de 40 a Artés i a altres punts de la comarca.