UManresa, UCF i el Tecnológico de Monterrey treballaran plegats en accions de formació en salut

L'aliança pretén donar resposta al nou paradigma del sector salut i ser un dels motors de la transformació a través de la formació dels seus professionals

UManresa ha signat aquest conveni internacional de formació en salut
UManresa ha signat aquest conveni internacional de formació en salut | UManresa
Redacció
29 de juliol del 2022
Actualitzat a les 21:42h
Amb la finalitat de donar respostes i solucions a les necessitats en matèria de salut amb programes de formació continua, postgraus i consultories especialitzades, es crea el Consorci Internacional per a la Salut i el Benestar, integrat per l'Instituto Tecnológico de Monterrey, la Fundació Universitària del Bages – UManresa i la Unió Consorci Formació (UCF). 

El conveni l'han signat Valentí Martínez, director general de FUB-UManresa; Òscar Dalmau, director general de la Unió Consorci Formació; Jorge Blando, Vicerector d'Educació Continua del Tec de Monterrey; Jorge Eugenio Valdez, Degà de l'Escola de Medicina i Ciències de la Salut, i en representació de Jorge Azpir, director de Desenvolupament en TecSalud hi va assistir Lydia Magdalena Garza, gerent de Projectes Estratègics, aquests tres darrers, autoritats del Tecnológico de Monterrey.

El director general de la Fundación Universitària del Bages, Valentí Martínez, va assenyalar que la unió entre les universitats i institucions del sector salut és un element clau perquè combina l'àmbit teòric amb el pràctic. "Estem contents amb l'oportunitat de compartir coneixement, allò en el que ens hem especialitzat en els darrers anys i sabem fer bé", va assenyalar Martínez. 

Beneficis per a pacients i professionals
Òscar Dalmau, director general d'UCF, va agrair la confiança, el compromís i la voluntat d'aquests ponts i potencials acords entre les institucions educatives i del sector salut, a més d'indicar ser conscient del prestigi del Tecnológico de Monterrey. 

"Estem davant d'un canvi de paradigma significatiu del sector i creiem que hem de ser un agent motor d'aquesta transformació i d'aquest acompanyament als professionals per aconseguir, en definitiva que siguin capaços d'aportar més valor a la societat", va explicar Dalmau. 

Formació per impulsar el sector de la salut
De la mateixa manera, es fomenta la col·laboració entre les institucions per aprofundir en la formació de professionals i col·laboradors a través de power skills que contribueixin a la transformació de processos, serveis i productes per impulsar el sector salut en benefici dels pacients i de les seves famílies, posant l'èmfasi en gestió de la innovació que fomenti la integració de tecnologies emergents. 

Per la seva banda, el Degà de l'Escola de Medicina i Ciències Socials de la Salut, Jorge Eugenio Valdez, va celebrar la vinculació internacional. "Celebro molt que avui estiguem unint forces, que estiguem formalitzant aquest primer acord i segur que en vindran més per endavant i tot bo", va dir Valdez. 

Aquesta aliança permetrà la vinculació de l'Estat i Mèxic amb vistes al desenvolupament del sector salut, a través d'una àmplia gamma de serveis d'educació continua, consultoria i postgraus a Iberoamèrica

Per tancar l'acte, el Vicerector d'Educació Continua, Jorge Blando, va expressar que la pandèmia va ensenyar el que es va fer malament, ja que va ser un problema global i cada país va intentar resoldre la malaltia per la seva banda. "Jo crec que tots i totes hem d'aprendre que la col·laboració internacional és fonamental. Són importants les aliances, no podem resoldre problemes sols quan són problemes globals. En el cas de Mèxic, la pandèmia ens va alertar del que vostès estaven vivint i nosaltres no en vam fer cas", va dir Blando. 

Aquesta unió també inclou l'elaboració d'estudis, informes, publicacions, llibres, manuals, continguts i qualsevol altre material orientat a la formació dels professionals i col·laboradors del sector salut.