La tempesta deixa més de 38 litres en mitja hora a Manresa i una vintena d'incidències a la via pública

No hi ha ferits, però les inundacions, els arbres caiguts i els despreniments en edificis han estat nombrosos

La rotonda del Petrocat inundada aquest divendres a la tarda
La rotonda del Petrocat inundada aquest divendres a la tarda | Joan Feràndez
29 de juliol del 2022
Actualitzat el 30 de juliol a les 21:05h
La tempesta que està creuant mig país ha deixat a Manresa una precipitació de 38,2 litres per metre quadrat en menys de mitja hora i una vintena d'incidències destacables a la via pública, sense que cap d'elles hagi ocasionat ferits.

La majoria d'elles han estat inundacions en les habituals vies soterrades, amb algun vehicle atrapat, caigudes d'arbres, també a sobre de vehicles estacionats, aixecament de tapes de claveguera i despreniments diversos de murs, façanes, falsos sostres, a més d'algun ensurt elèctric.

Pel que fa al trànsit, la plaça Prat de la riba s'ha inundat, també el pot direcció a l'avinguda de les Bases de Manresa, el túnel del carrer Indústria i el pas inferior de l'avinguda dels Dolors. Totes aquestes vies han hagut de ser tancades al trànsit i a l'avinguda dels Dolors un cotxe ha quedat atrapat i el conductor ha hagut de sortir per la finestra. Poc després la via s'ha desguassat, s'ha pogut obrir i també s'ha recuperar el cotxe. Tot i fora del terme de Manresa, la rotonda de la Petrocat, sota d'Eix Transversal, també s'ha inundat.

Al carrer Oleguer Miró, davant del número 31, ha caigut un arbre sobre un turisme estacionat. També han caigut arbres al carrer Creu Guixera i a la carretera de Santpedor. Al camí dels Tobots, anant cap a les Pistes, s'han després unes plaques solars que han caigut sobre la calçada. Al carrer Mossèn Vall ha caigut un tros de façana; al carrer Puigllançada, un tros de mur; al carrer Sant Joan, un fals sostre, com també ha passat a la plaça Hospital. els serveis d'emergències també han atès uns 

Finalment, han saltat tapes de claveguera als carrers Dos de Maig, a la cantonada entre carrer Viladordis i Francesc Macià i, també, a la carretera de Vic. A la carretera de Vic també han caigut unes tanques d'obra.

A la resta del Bages i al Moianès, a Balsareny l'episodi ha deixat 18,8 l/m2; a Moià, la mateixa quantitat; a Monistrol de Montserrat, 10,8 l/m2; a Sant Salvador de Guardiola, 30,5 l/m2; a Castellnou, 33,9 l/m2; a Artés, 40,7 l/m2, i a Cardona, 25,6 l/m2.