El Bages i el Moianès, en perill per pluja intensa

Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla Inuncat perquè la precipitació pot arribar als 40 mm en 30 minuts

Pluja a Barcelona, en una imatge d'arxiu
Pluja a Barcelona, en una imatge d'arxiu | Alfons Puertas / Observatori Fabra
NacióDigital
29 de juliol del 2022
De l'onada de calor a una bateria de pluges intenses per tot el territori. Aquest divendres està tornant a ser un dia d'inestabilitat i la tarda no fa veure un canvi de tendència. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) manté l'alerta per intensitat de la pluja a 22 comarques del país, mentre que per perillositat de temps violent ho fa en cinc territoris més.

En concret, l'avís per pluges intenses es troba a la Noguera, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, la Vall d'Aran, l'Alt Urgell, el Solsonès, la Cerdanya, el Berguedà, el Ripollès, la Garrotxa, la Selva, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, l'Anoia, la Segarra, el Berguedà, el Bages, el Moianès, el Segrià, el Pla d'Urgell i l'Urgell. Pel que fa al temps violent, es manté en risc màxim -nivell sis de sis- a la Noguera, el Pallars Jussà i l'Alt Urgell mentre que ho fa en perill alt a la Segarra i al Solsonès.

L'escenari de pluja pot deixar una precipitació superior als entre els 20 mm i els 40 mm en 30 minuts, segons la comarca. Per altra banda, l'escenari de temps violent pot provocar pedregades, calamarsa, esclafits i tornados. Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla Inuncat.