Crisi total al Club Tennis Manresa: Ningú no es presenta a president i queda en mans de la Federació

Inversors de la comarca i de fora es mostren indignats perquè asseguren que han fet ofertes per salvar el club, però que no els atenen

L'última juta del Club Tennis Manresa abans de l'arribada de la comissió gestora
L'última juta del Club Tennis Manresa abans de l'arribada de la comissió gestora | CTM
29 de juliol del 2022
Actualitzat a les 15:23h
A la crisi econòmica que pateix el Club Tennis Manresa des de 2015 i que ha acabat en la posada a la venda del club, se li suma, ara, la crisi institucional. La convocatòria de l'Assemblea Extraordinària de socis que hi havia convocada per aquest passat dijous per escollir el futur president i junta del club es va desconvocar un dia abans després que, dins del termini previst, no s'hi presentés cap candidatura, segons ha informat la comissió gestora del club que opera des del passat mes de maig als socis de l'entitat esportiva.

Davant d'aquesta situació, el president de la comissió gestora, Enric Rubio, ha comunicat aquest resultat a la Federació Catalana de Tennis perquè disposi els passos que caldrà fer per garantir la continuïtat i gestió ordinària del club. Mentrestant, la comissió gestora continuarà desenvolupant les funcions que li atorguen els estatuts.

Inversors disgustats perquè no els responen les seves ofertes
Tal i com va avançar en primícia NacióManresa el passat 8 de juliol, el Club Tennis Manresa s'ha ofert a Aigües de Manresa a canvi d'1 euro i l'assumpció del seu deute amb la voluntat de salvar el club, encara que això signifiqui perdre la seva part -que és la majoritària- a la societat Inmobiliaria Deportiva SA, que té com a única funció gestionar la immensa finca que el club disposa davant del Parc de l'Agulla, una finca que fins i tot va més enllà del límit de les instal·lacions. Com deia la mateixa notícia avançada pel diari, el deute del club se situaria sobre el mig milió d'euros, però poc més de 200.000 serien d'execució imminent.

Aquesta publicació de NacióManresa va indignar profundament a algun potent inversor, majoritàriament del Bages, que assegura que havia fet una oferta superior per la part del Club Tennis Manresa a Inmobiliaria Deportiva SA, a l'oferiment que l'entitat havia fet a Aigües de Manresa, i que no havia obtingut cap tipus de resposta. Aquesta situació es donava després que l'última assemblea de socis del club havia aprovat posar-lo en venda.

Que hagi arribat al diari, en aquest moment hi ha un inversor que ha fer una oferta formal per aquest paquet d'accions i, com a mínim, quatre més que han demanat reunions per explorar la situació i que es queixen que ni han estat atesos per trobar-se. Dos d'aquests inversors són gimnasos.

Una caiguda que s'inicia el 2015
Segons l'informe de tancament de l'exercici 2021, la junta directiva del Club Tennis Manresa valorava els efectes de la pandèmia en l'economia del club en 57.885 euros, una xifra alta, però molt allunyada del deute acumulat. L'últim exercici que el club va presentar beneficis va ser el 2015, després d'una etapa de 6 anys a la presidència de Maurici Algúé. A partir del canvi a la presidència i l'entrada d'Anjo Valentí, l'entitat va anar acumulant anys de dèficit fins a arribar a la situació actual.

Valentí va respondre aquesta informació acusant NacióManresa de fer "sensacionalisme polític" i explicant la seva gestió en el club.