fotografia

El Casal de Gent Gran de Manresa acollirà una exposició fotogràfica de Jordi Preñanosa

La mostra, sobre cultura popular, s'ubicarà de forma permanent a la sala polivalent del casal, al carrer Circumval·lació

El fotògraf manresà Jordi Preñanosa | Arxiu particular
per Redacció, 27 de juliol de 2022 a les 15:13 |
El fotògraf manresà Jordi Preñanosa ha cedit una obra fotogràfica basada en esdeveniments de la seva ciutat al Casal de Gent Gran de Manresa. Es tracta d'un recull de fotografies d'espais de Manresa i de les seves mostres de cultura popular, les quals ens identifiquen com a eix socialitzador del nostre municipi.

L'acte d'inauguració comptarà amb el suport de la fundació Ampans, amb qui el fotògraf està vinculat des de que era adolescent, mitjançant l'escola Jeroni de Moragas, i actualment com a membre de l'equip de comunicació de l'entitat.


L'objectiu d'aquesta exposició és doble. D'una banda, es pretén que les persones participants del Casal, a través d'aquesta exposició, sentin l'aixopluc i la força de la societat manresana, "entenent que formen part de quelcom més gran que uneix a totes les persones que viuen i s'estimen la ciutat de Manresa", diu el responsable del Casal de Gent Gran de Manresa, Isard Font Iserte.

Aquesta exposició pretén esdevenir font d'inspiració perquè d'altres persones, com Preñanosa, aconsegueixin donar a conèixer la seva dimensió, en aquest cas, artística, i transformar la seva afició en part del seu projecte de vida i, alhora, posar de manifest la importància de disposar dels suports que tota persona necessita en moments o situacions de la vida. Ampans agraeix l'aposta del Casal per incorporar de forma permanent l'exposició cedida pel mateix autor, traslladant un missatge a la societat perquè posi la mirada en les capacitats i potencialitats de les persones, i no en les dificultats o mancances que poden tenir.


L'acte d'inauguració serà aquest dijous 28 de juliol, amb la directora general d'Acció Cívica i Comunitària, Cesca Domènech, i el president de la fundació Ampans, Sebastià Catllà, a les 11 del matí al mateix equipament del carrer Circumval·lació, 60, de Manresa.

Aquest equipament cívic i comunitari de Manresa es va  inaugurar l'any 1983 i en l'actualitat està adscrit a la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària del Departament de Drets Socials. Com un espai públic obert a tothom: joves, grans, infants i entitats, on la ciutadania pot participar i ser protagonista de diferents activitats, tallers, conferències, exposicions, etc., que els permet relacionar-se, i formar part d'un projecte col·lectiu. 

 

Participació