1 de 10
Manresa 2022

L'espectacle-musical «Enecus» deixarà entreveure el talent de la ciutat

La producció 100% manresana ha iniciat els assajos d'un dels actes referents del projecte Manresa 2022

Equip que treballa en «Enecus» | AjM
per Redacció, 27 de juliol de 2022 a les 13:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els pròxims 17 i 18 de setembre el Teatre Kursaal acollirà un dels actes principals del projecte de ciutat Manresa 2022. Definit com un espectacle-musical, Enecus farà un viatge a través de la vida d'Ignasi de Loiola, posant de manifest la transformació que va viure a la ciutat. Les entrades per aquest estan disponibles a través de la web de www.manresa2022.cat i www.kursaal.cat.

L'obra dirigida per Enric Llort, comptarà amb un repertori de renom íntegrament local, posant en relleu el talent de la ciutat.


Jordi Figueras encarnarà el personatge principal, Enecus (Ignasi), que acompanyat de cinc presències portarà a l'escenari la transformació interior d'aquest pelegrí que va deixar la seva empremta al món. Les cinc presències que l'acompanyen, i que representen els pensaments i les càrregues emocionals del protagonista són la consciència, interpretada per Natxo Tarrés; el desig interpretat per la soprano Marta Valero; l'alter ego del personatge que serà Salva Racero representant l'aliè, els impulsos "d'allò que ens agradaria fer, però no hem de fer, descarat" tal com ho descriu el director, Enric Llort; la culpa, que interpretarà Josep Manuel Garzón i encarnarà la figura del pare d'Enecus (Ignasi), que el responsabilitzarà de la mort de la seva dona, la mare d'Enecus, en el part tota la seva vida i finalment l'enyor, representant la mare, interpretada per la cantant Celeste Alías. La mare des d'un punt de vista físic, però també des de la creença, la Mare de Déu que l'acompanyarà i li farà costat en el Camí. Una mare que mai ha tingut, però sempre l'ha sentit, la representació potser més palpable de les presències que ens acompanyen en el camí de la vida.

Tot plegat acompanyat del so, el personatge sempitern en el qual han treballat els germans Lluís Coll, compositor i director musical de l'obra i Miquel Coll, la musicalitat, la textura, el so. Un personatge més que acompanya aquesta transformació dels que apareixen a escena.


Així, Enecus despulla el personatge d'Ignasi des de la seva besant més humana i vulnerable per mostrar-nos al pelegrí de Loiola en la seva versió més intima i personal.

 

Participació