La Plataforma de la Gent Gran posa el crit al cel després de l'obertura de l'avinguda dels Països Catalans

La plataforma denuncia que la finalització de l'actuació a l'avinguda dels Països Catalans demostra el "nyap" fet amb el jardí de la residència de la Font

Rampes en el nou jardí de la residència de la Font
Rampes en el nou jardí de la residència de la Font | PGG
Redacció
27 de juliol del 2022
Actualitzat a la 13:09h
La Plataforma en defensa de les Pensions Públiques i els Drets de la Gent Gran de Manresa ha emès un comunicat on titlla de "nyap" urbanístic "la destrucció del que havia sigut un magnífic jardí a la residència pública de la Font dels Capellans" després que aquest dilluns s'obrís el tram que enllaça l'avinguda dels Països Catalans fins als Trullols.

La plataforma critica que el govern municipal afirmava que la residència guanyaria zona verda, però "la realitat evidencia que tot plegat era una fal·làcia". Per a la plataforma, en el xamfrà amb el carrer Concepció Piniella s'ha aconseguit una "zona verda residual que és totalment nul·la, tant pel desnivell existent al qual s'hi accedeix per una escala, com també per la seva esquifida superfície". "I a l'altra xamfrà -continua la plataforma-, s'han hagut de construir unes rampes per accedir a una altra paròdia de zona verda, on abunda el ciment gris i minva la gespa verda".

La plataforma també critica el nou mur de formigó, "que implica que des de l'interior de la residència es visualitzi un mur de dos metres d'alçada" i el fet que la residència "ara està envoltada per vehicles pels seus quatre costats".

La Plataforma de la gent gran insisteix que "aquest poti-poti" s'hauria pogut evitar, com havien advertit, "traslladant el nou carrer uns metres més enllà per connectar amb el carrer de Rosa Sensat, tenint en compte que a uns cent metres de la residència hi ha la nova rotonda que ja comunica al barri en línia recta amb el carrer Fra Coma i Galí".

Per tot plegat, la plataforma denuncia "l'actitud" de l'alcalde Marc Aloy que va ignorar la seva petició de convocar una consulta ciutadana per conèixer l'opinió dels manresans.

A més, també posa sobre la taula que "un dels trams de la nova avinguda dels Països Catalans s'ha incrementat el 40% respecte al pressupost previst i ja veurem quan acabi tot plegat".