Les brutals conseqüències de l'incendi del Bages, a la portada del «The New York Times»

Els Bombers van poder controlar dimecres el foc del Pont de Vilomara, que ha cremat 1.750 hectarees

El cos de Bombers de la Generalitat va donar per controlat l'incendi
El cos de Bombers de la Generalitat va donar per controlat l'incendi | Èric Artigas
NacióDigital
25 de juliol del 2022
Actualitzat a les 12:34h
Els incendis que colpegen Europa són motiu de preocupació mundial a tots els nivells. La premsa, sense anar més lluny, observa amb estupor i terror les conseqüències del canvi climàtic, de l'onada de calor i de les altes temperatures que han provocat focs a bona part dels països mediterranis.

En aquesta línia, els mitjans dels Estats Units han posat el focus en diversos incendis europeus per explicar, a través d'anàlisis, reportatges i cròniques, les conseqüències dels focs en zones forestals molt importants. Precisament, el The New York Times ha situat l'incendi del Bages en la seva portada per il·lustrar, a través d'una imatge esfereïdora, l'impacte de les flames al territori.
 
L'autor de la colpidora fotografia, Emiliano Morenatti, ha mostrat la portada del prestigiós diari nord-americà del 20 de juliol, on es pot veure la zona del Bages arrasada per les flames. Altres mitjans, com el Wall Street Journal o la CNN han estat explicant durant dies què està passant a Europa, a l'estat espanyol i també a Catalunya. El cos de Bombers de la Generalitat va donar per controlat l'incendidel Pont de Vilomara i Rocafort (Bages) aquest passat dimecres, que des de diumenge ha cremat 1.750 hectàrees de superfície forestal i una cinquantena de cases, una vintena de les quals totalment calcinades.