UManresa formarà emprenedors tecnològics dels àmbits de la salut i social dins del projecte eHealthinking

La plataforma ofereix formació i acompanyament a persones que vulguin emprendre projectes en l'àmbit de la salut o social

UManresa engega el segon projecte eHealthinking
UManresa engega el segon projecte eHealthinking | UManresa
Redacció
21 de juliol del 2022
Actualitzat a la 13:59h
UManresa, a través del projecte eHealthiking, ha obert les inscripcions de la segona edició del programa formatiu, d'assessorament i acompanyament per a persones que vulguin posar en marxa projectes tecnològics en els sectors de la salut i social. eHealthiking és una plataforma d'emprenedoria concebuda com un viver d'idees innovadores i com a acceleradora de productes i serveis tecnològics que tinguin un impacte tant en els àmbits de la salut com en el social.

Participar en aquest programa ofereix als emprenedors la possibilitat de formar-se i rebre assessorament per part de professionals i entitats de reconegut impacte internacional amb els quals podran interactuar durant tot el procés de conversió de les seves idees en productes o serveis per ser llançats al mercat. D'aquests avantatges se n'han beneficiat fins ara els impulsors dels 12 projectes que han participat en la primera convocatòria.

Formació gratuïta adaptada a les necessitats d'emprenedors dels sectors salut i social
El programa s'ha dissenyat tenint en compte les peculiaritats dels ecosistemes que envolten els projectes dels àmbits de la salut i social. Aquests són sectors que requereixen del domini de les característiques dels productes sanitaris, així com de les especificitats que té la recerca que hi està associada. 

Aquesta segona edició del programa formatiu es posarà en marxa el 15 de setembre i s'allargarà fins al 17 de desembre. Es tracta d'una formació de 100 hores de durada, totalment subvencionada i que s'impartirà en un format híbrid que combinarà sessions online i sessions presencials. El programa inclou tallers, sessions de simulació, assessorament metodològic i tutories personalitzades. 

UManresa, líder del projecte
A banda de la formació adreçada a emprenedors, eHealthiking també funciona com a plataforma acceleradora de projectes tecnològics i com a punt de trobada de creadors amb tot un ecosistema d'empreses i entitats especialitzades en tecnologia, telecomunicacions, malalties cròniques i dependència. 

UManresa  promou aquest programa, que està subvencionat pel Departament d'Empresa i Treball amb cofinançament dels Fons Socials Europeus Plus. També compta amb el suport de Caixa d'Enginyers.

Donar resposta als reptes de l'envelliment i la cronicitat
EHealthiking va néixer amb l'objectiu de contribuir a resoldre els reptes que planteja l'envelliment de la població, com ara la cronicitat d'algunes malalties i la dependència. Aquesta realitat fa necessàries solucions tecnològiques i que integrin totes les persones que intervenen en l'atenció d'aquestes persones, des del propi pacient fins a cuidadors, familiars, professionals de la salut i dels serveis socials, associacions de malats i de familiars, ONG i centres de salut (hospitals, sociosanitaris, atenció primària). El projecte vol implicar també empreses tecnològiques, centres de recerca, centres d'innovació i personal investigador especialitzat en aquest àmbit.