Concerts a la carta i a domicili, la proposta «única» de dos reputats músics per aquest estiu

El surienc Mateu Peramiquel i la ullastrellenca Mar Puig són les ments pensants d'aquesta iniciativa que busca anar més enllà d'un recital convencional

Mateu Peramiquel i Mar Puig ideen 'El teu concert'
Mateu Peramiquel i Mar Puig ideen 'El teu concert' | Promocional
NacióManresa
20 de juliol del 2022
Actualitzat a les 12:49h
Després d'uns mesos de pausa (tenien molta feina dalt dels escenaris!), el surienc Mateu Peramiquel i la ullastrellenca Mar Puig reprendran, aquest estiu, El teu concert, un projecte que va néixer durant la primavera del 2020 -coincidint amb la desescalada de la primera fase de la pandèmia-, i que tenia la voluntat d'apropar la música en directe a les cases en un moment en què tots els auditoris, teatres i sales estaven tancades sense una perspectiva clara de quan podrien tornar a obrir. "Si la gent no pot anar de concert, el concert anirà fins a la gent", van decidir aquesta parella de músics fundadors de la reputada companyia d'espectacles de teatre musicalWeColorMusic.

¿I com ho farien? Doncs oferint el seu talent a la carta. Mar Puig és cantant; Mateu Peramiquel, pianista. El seu ampli registre els permet interpretar des d'un Je Veux de Zaz fins a un Escriurem de Miki Núñez, passant per la mítica Hallellujah de Leonard Cohen o la immortal Somebody to love de Queen. Així doncs, ¿per què no donar l'oportunitat als oients de ser ells mateixos els que escullin el repertori? I ja que hi som, ¿per què no oferir-los l'opció de gaudir de les cançons escollides a l'indret on ells vulguin, i acompanyats de qui vulguin?


"Volem que El teu concert sigui una experiència única fins ara mai vista que tothom tingui a l'abast". Un un abast, assenyalen els de WeColorMusic, "no només físic, sinó també econòmic, ja que el que volem és arribar al màxim de gent possible". És per això que la seva proposta no és visualment pomposa: "som un teclat i una veu sense microfonar", diuen. Es tracta d'un format que aporta una proximitat amb el públic "molt difícil de trobar en un concert convencional". Tots aquests ingredients, apunten els músics, generen "que el sentit i el significat de les cançons que s'interpreten travessin l'ànima de qui les escolta". 

El teu concert pot arribar a totes les llars de Catalunya. Compta amb més de cinquanta cançons a escollir (algunes són de composició pròpia fruit dels musicals de WeColorMusic) i pot tenir la durada que l'oient desitgi. El preu varia segons el municipi i l'estona de recital, però oscil·la entre els 150 i els 250 euros.

Una companyia que aposta per les històries reals
WeColorMusic és la signatura que engloba les creacions originals d'espectacles d'arts escèniques i musicals de Mateu Peramiquel i Mar Puig. Històries reals, creacions de quilòmetre zero i música en directe. Les produccions que ofereixen es caracteritzen per explicar històries basades en fets reals; històries que ajuden l'espectador a deixar-se anar a través d'emocions molt properes que li permetin reflexionar sobre experiències passades mentre viu un moment únic.

Sembla que les grans històries només passin lluny de casa, i aquests dos joves artistes tenen molt clar que no és així: "estem envoltats de persones amb relats i vivències extraordinàries que mai han estat explicades ni escoltades", manifesten. I són aquests testimonis únics els que volen reivindicar.

WeColorMusic ja ha portat a escena Bruna, el musical (guardonada amb el Premi Teatre Barcelona 2021 al Millor Espectacle Familiar) i Les històries de l'avi Josep, ferventment aplaudida per públic i crítica. 

Propera estrena... Arrels, l'emotiu musical basat en la història d'un jove trans de Rubí
21 d'octubre del 2022. Aquest serà la data en què es presentarà Arrels, la darrera producció de Puig i Peramiquel. S'estrenarà, amb tota la intencionalitat del món, a La Sala de Rubí. El motiu? Doncs perquè la persona que ha inspirat l'argument de l'obra era d'allà. I diem "era" perquè el 24 de desembre del 2015 es va suïcidar. Tenia 17 anys. Parlem de l'Alan Montoliu, el primer jove català que va poder canviar de sexe quan encara era menor d'edat. 

Arran de l'encàrrec que el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l'Ajuntament de Manresa va fer a WeColorMusic d'idear un microespectacle musical en el marc del Dia Internacional en contra de la LGTBI+fòbia de l'any passat, els dos creadors van indagar en la història de l'Alan com a punt de partida argumental. La rebuda d'aquella peça va ser tan reeixida que Puig i Peramiquel van decidir convertir-la en una producció escènica i musical de 80 minuts de durada, que serà la que veurà la llum el mes d'octubre.

"Arrels és un espectacle per a tots els públics, però sobretot, per a aquell sector juvenil que tant necessita mirar-se al mirall i veure-hi reflectida la realitat d'un adolescent tal i com és veritablement", expressen els autors, que conclouen: "Conèixer la família de l'Alan i poder construir junts aquest espectacle ha estat un regal i una lliçó de fortalesa i vitalitat".

 
Arxivat a