Sant Fruitós aplica mesures extraordinàries per facilitar la reparació dels desperfectes de l'incendi

Les obres menors es podran iniciar de forma automàtica i amb les majors, els tècnics respondran abans de cinc dies

Sant Fruitós aplica mesures urgents als afectats per l'incendi
Sant Fruitós aplica mesures urgents als afectats per l'incendi | Èric Artigas
Redacció
19 de juliol del 2022
Actualitzat a les 12:01h
L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha instaurat mesures urgents i extraordinàries que s'han adoptat per tal que els veïns de la urbanització de les Brucardes que han patit desperfectes a les seves cases arran de l'incendi d'aquest diumenge i dilluns, puguin iniciar el més aviat les reparacions.

La primera mesura que s'ha dictat és que tots els treballs que s'hagin de realitzar, i que no impliquin canvis estructurals en l'habitatge, es podran començar de forma immediata. Aquest punt fa referència a treballs de pintura, reparació o substitució de fusteria tant interior com exterior i de tanques perimetrals, reparació de façanes, retirada de fracció vegetal... entre altres treballs menors. Aquests treballs poden realitzar-se de forma immediata presentant el model oficial de comunicació a l'Ajuntament, presencialment o via instància genèrica.

Pel que fa a les obres majors que requereixen una llicència d'obra, i que suposin la restauració o substitució d'elements ja existents, també podran iniciar-se de forma més ràpida presentant el model genèric de sol·licitud de llicència. Els serveis tècnics municipals, en un termini màxim de 5 dies, visitaran l'habitatge per tal donar el vistiplau a l'inici de les obres. En relació a les taxes i impostos (ICIO), queda suspès el seu pagament.

Paral·lelament, aquest matí de dimarts l'Ajuntament ha instal·lat deu punts de recollida de fracció vegetal per tal que els veïns i veïnes puguin dipositar-hi les restes. Estan ubicats als carrers Cau de la guineu, Riu d'or, avinguda Sant Sebastià, Generes, Verge de Núria, Montcau, Burjons i avinguda de les Brucardes.

Les persones que no tinguin els mitjans per a realitzar els treballs de desbrossada o tala d'arbres que puguin suposar un risc, des de l'Ajuntament s'ha habilitat el servei municipal per tal de realitzar aquestes tasques. Cal sol·licitar-lo via telefònica al telèfon de l'Ajuntament. 

Pel que fa a la recollida de voluminosos, s'ha activat un servei que al llarg de tot el dia recollirà tot el material que es deixi a l'exterior de les cases.

Aquest dimarts s'han començat els treballs de neteja de les escomeses de la urbanització. Les Brucardes disposen de servei de llum i aigua des d'aquest dilluns al vespre.