L'alcalde del Pont sosté que s'havia fet el manteniment forestal de les urbanitzacions incendiades

Enric Campàs preveu demanar que el municipi sigui declarat zona catastròfica

L'alcalde del Pont de Vilomara, Enric Campàs, atenent la premsa
L'alcalde del Pont de Vilomara, Enric Campàs, atenent la premsa | ACN
Redacció
19 de juliol del 2022
Actualitzat a les 10:09h
L'alcalde del Pont de Vilomara i Rocafort, Enric Campàs, ha assegurat aquest dilluns que l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona tenien al dia el manteniment forestal de les urbanitzacions afectades per l'incendi. Campàs s'ha defensat de les crítiques dels veïns, que han atribuït la propagació del foc a una falta de desbrossament, especialment dels terrenys sense propietari.

"Estem molt tranquils perquè hem fet les coses correctament", ha asseverat. Segons l'alcalde, el 2018 es va delimitar tota la franja perimetral de les zones residencials i a finals del 2021 se'n va fer l'últim manteniment. D'altra banda, Campàs ha dit que reunirà els grups polítics locals per demanar a l'estat espanyol que declari el municipi zona catastròfica.

Campàs ha lamentat que el municipi ha viscut "dos dies molt complicats" i ha ressaltat que l'Ajuntament habilitarà una oficina d'atenció als afectats. "La prioritat del nostre equip és atendre i acompanyar els veïns afectats", ha recalcat el batlle, que ha avançat que negocia amb el Consell Comarcal un paquet d'ajudes en matèria d'habitatge per als veïns amb cases afectades pel foc.

En paral·lel, Campàs i el diputat de la Diputació de Barcelona Valentí Junyent han garantit que l'ens supramunicipal facilitarà "recursos econòmics i tècnics" per contribuir a la recuperació forestal i dels habitatges. L'alcalde ha fet aquestes declaracions des del centre de comandament de l'incendi, ubicat a Sant Vicenç de Castellet.