Núria Mañé, nova directora de Publicacions de l'Abadia de Montserrat

Substituirà el monjo i historiador Josep Massot, que va morir l'abril passat

L'editora Núria Mañé
L'editora Núria Mañé | Pere Francesch
Redacció
14 de juliol del 2022
Actualitzat a les 18:00h
L'editora Núria Mañé (Vilanova i la Geltrú, 1964) és la nova directora de les Publicacions de l'Abadia de Montserrat (PAMSA). Fins ara n'era editora i col·laboradora directa del monjo i historiador Josep Massot i Muntaner, que n'havia estat el director des de 1970 i que va morir el 24 d'abril passat. Núria Mañé treballa des de fa 15 anys a l'editorial montserratina, i en feia 30 que col·laborava amb Massot. D'altra banda, el Monestir de Montserrat ha nomenat el periodista i escriptor Francesc-Marc Álvaro com a cap del consell de redacció de la revista Serra d'Or. Fins ara, Álvaro, que és columnista de La Vanguardia i professor de la Universitat Ramon Llull, era membre del mateix consell.

Nascuda a Vilanova i la Geltrú l'any 1964, Núria Mañé és llicenciada en Documentació (Gestió de la informació) a la Universitat Oberta de Catalunya (2008) i diplomada en traducció a l'Escola Universitària de Traductors i Intèrprets de la Universitat Autònoma de Barcelona (1987).

Ha coordinat els col·laboradors externs a l'enciclopèdia Gran Larousse Català dirigida per Josep Corredor-Matheos a Edicions 62 (1988-1991), i ha transcrit i elaborat els índexs topogràfics i onomàstics de tots els volums de Materials de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya. Mañé també ha treballat en l'edició conjunta, amb Josep Massot, de Memòries de Josep Puig i Cadafalch, d’Índexs de les Obres de Jordi Rubió i Balaguer i, amb Albert Soler, de De Ramon Llull al Diccionari de Fabra. Acostament lingüístic als monuments de les lletres catalanes, de Germà Colón. Ha fet igualment traduccions del francès i de l'alemany de diversos contes i novel·les juvenils, i és autora dels contes infantils La carta als Reis i En un poble de pessebre. Des de l'any 2007 treballa d'editora a Publicacions de l'Abadia de Montserrat.