Estabilitzat l'incendi de Sant Vicenç de Castellet després de cremar més d'11 hectàrees

El foc es va iniciar el un descampat de matolls vora el turó de les antenes, que ha acabat cremant tot

L'ombra del foc de nit des de Sant Vicenç de Castellet
L'ombra del foc de nit des de Sant Vicenç de Castellet | Cedida
12 de juliol del 2022
Actualitzat el 13 de juliol a les 10:27h
Els Bombers donen per estabilitzat l'incendi de Sant Vicenç de Castellet que entra en fase de control. Durant tota la nit ha cremat un total d'11,23 hectàrees, 9,49 al terme de Sant Vicenç i 1,74 ja al terme de Castellgalí, segons els Agents Rurals. Amb l'arribada de la foscor, els Bombers van perimetrar l'incendi deixant que cremés durant tota la nit.

Vint-i-sis dotacions dels Bombers -i dos helicòpters fins a l'ocàs- van treballar per controlar un incendi que s'havia declarat aquest dimarts quan faltaven cinc minuts per les 9 del vespre en un solar del carrer Eduard Peña de Sant Vicenç de Castellet. A l'inici, les flames eren a prop dels habitatges d'aquest carrer, però el vent les va empènyer cap a una zona boscosa. Els Bombers i altres unitats de suport es van desplegar arribada la nit en una àrea de 15 hectàrees.

L'incendi s'ha iniciat en un descampat de matolls i canyes i, tot i que inicialment només hi han actuat quatre dotacions dels Bombers, les flames han arribat a l'arbrat del turó conegut popularment, com de les antenes. Els Bombers inicialment han informat que les flames serien sota control en poca estona, però el vent de marinada que bufava i l'arribada de la nit han complicat l'actuació. A l'entrada de la nit, els Bombers han perimetrat la zona cremada a l'entorn del turó per poder estabilitzar-lo aquest dimarts al matí després de cremar tota la nit. Al camps de la vora, els tractors van llaurar per fer barrera natural.

Diverses dotacions dels Bombers continuen treballant a la zona per extingir definitivament l'incendi.

La columna de fum, molt alta, es veia des de Manresa i altres punts de la comarca. La pudor de bosc cremat i, fins i tot la cendra, han arribat fins a la capital del Bages. Els Bombers preveuen que durant tot el dia es continuïn veient columnes de fum perquè l'incendi ha afectat la zona de l'antic abocador on hi havia material inflamable. En paral·lel, aquest dimecres al matí el centre de control a Cal Soler, que ha funcionat tota la nit, ja ha quedat deshabilitat.