El Bages i el Moianès entraran en alerta màxima per l'onada de calor divendres

Les altes temperatures es mantindran durant bona part de la setmana, amb un divendres en què totes les comarques es troben en perill alt o molt alt

Termòmetre d'una farmàcia de Manresa el passat mes de maig
Termòmetre d'una farmàcia de Manresa el passat mes de maig | Pere Fontanals
Lluís Girona
13 de juliol del 2022
Actualitzat a les 21:08h
La primera onada de calor del mes de juliol ja s'ha instal·lat a Catalunya i Seròs ha registrat aquest dimecres els 40,4°C. Si bé fa dies que les temperatures es mantenen altes, l'escenari més extrem ha arrencat aquest dimecres i, per ara, es preveu que s'allargui fins a la setmana vinent. La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) fa que s'hagi activat l'avís de perill per calor a bona part del país durant els pròxims dies.

Després del primer episodi de gravetat d'aquest dimecres, amb les comarques de la demarcació de Lleida, del Pirineu i del Prepirineu en perill molt alt -el grau màxim- i algunes comarques de la CatalunyaCentral i de les Terres de l'Ebre en perill alt, el dijous es presenta com una nova jornada amb alertes molt similars. De fet, totes les comarques de Ponent i l'Alt Pirineu -a excepció de l'Aran- estan en perill màxim. A aquestes, s'hi sumen el Berguedà, el Ripollès i Osona.

Mentre el litoral i prelitoral queden exempts de l'alerta d'aquest dijous, algunes comarques de l'interior de l'Ebre i Tarragona -Terra Alta, Ribera d'Ebre, Priorat i Conca de Barberà- i de la Catalunya Central i Girona -Anoia, Bages, Moianès i Garrotxa- tenen activat el perill mitjà. Pel que fa a les temperatures, el Meteocat alerta que les mínimes no baixaran dels 20 graus en general -25 al litoral- i les màximes poden fregar els 41 graus a Ponent.