Els jugadors del primer equip del CE Manresa avancen la revisió mèdica

Aquest dimarts s'han posat en mans de l'equip mèdic de la Clínica Sant Josep davant el calendari exigent que inicien a l'agost

Marc Cuello, a la cinta del CIMETIR
Marc Cuello, a la cinta del CIMETIR | CSJ
Redacció
12 de juliol del 2022
Actualitzat a les 14:47h
El primer equip del Centre d'Esports Manresa ja ha començat a passar la revisió medicoesportiva a les instal·lacions del Centre Integral de Medicina de l'Esport, Traumatologia i Rehabilitació (CIMETIR) de la Clínica Sant Josep de Manresa. A diferència d'altres anys, amb l'ascens a Segona Divisió RFEF, l'equip encara un inici de temporada molt exigent. El calendari del proper mes d'agost durà al CE Manresa a participar en el Torneig d'Històrics i també haurà de jugar contra la UE Cornellà, rival de Primera RFEF, en la ronda inicial de la Copa Catalunya. Al novembre, a més, haurà de disputar el partit d'eliminatòria de la Copa del rei.

Per aquest motiu, les revisions, que s'han avançat, tenen un paper fonamental. Els jugadors han superat amb nota la revisió medicoesportiva que contempla una cineantropometria, que és l'avaluació i estudi de la composició corporal del jugador, seguit d'un electrocardiograma en repòs, una exploració per aparells i sistemes cardiocirculatoris, una revisió de l'aparell locomotor, un test de potència de salt i una prova d'esforç màxima. A més, les revisions compten amb una avaluació més exhaustiva de l'aparell respiratori en aquells jugadors que han patit la Covid-19 els darrers mesos per descartar lesions pulmonars.

Els jugadors Javier López, Noah Baffoe, Marc Cuello, Mohamed Djitte, Miquel Nocete, Arnau Manzano i Biel Rodríguez han estat els primers en passar aquesta exigent avaluació esportiva. També ho han fet alguns membres de l'equip tècnic, com el segon entrenador, l'Aitor Maeso, han estat aquests dies a les instal·lacions del CIMETIR fent la revisió per comprovar el seu estat de salut per encarar la nova temporada.

Està previst que durant aquesta setmana tots els jugadors de la primera plantilla ja hagin passat pel CIMETIR per estar a punt per l'inici dels entrenaments.

Sorteig actiu al CIMETIR
Els jugadors han aprofitat la seva visita al CIMETIR per participar en el campanya La Revisió al CIMETIR que ha engegat la Clínica Sant Josep amb la col·laboració del club esportiu i també del BAXI Manresa.

El sorteig, obert a totes les persones d'entre 7 i 25 anys que vagin a fer-se una revisió al CIMETIR, poden publicar una fotografia pública a Facebook, Twitter o Instagram, amb el hashtag #LaRevisióalCIMETIR. Entre tots els participants, se sortejaran quatre premis que són: una targeta Bonus Salut Clínica Sant Josep, amb la qual es podrà escollir entre una revisió esportiva, massatge pre o post competició o una sessió nutricional; una samarreta de la temporada 21/22 del BAXI Manresa; i dos Carnets de Socis del CE Manresa per veure tots els partits de Segona RFEF.

D'aquesta manera, el CIMETIR es reforça com un servei de medicina de l'esport on es poden fer revisions esportives adaptades a cada edat, tant a nivell particular com a esportistes integrats en un club esportiu.