Ferran Costa amplia el contracte amb el CE Manresa «pel projecte que tenim entre mans»

El primer equip inicia aquesta setmana els entrenaments amb la Copa Catalunya com a primer test i amb un ull posat al principi de lliga i a... la Copa del rei contra un Primera o Segona A

Ferran Costa signa l'ampliació de contracte en presència de Ruth Guerrero
Ferran Costa signa l'ampliació de contracte en presència de Ruth Guerrero | Pere Fontanals
11 de juliol del 2022
Actualitzat el 12 de juliol a les 14:48h
Ferran Costa seguirà de míster del primer equip del CE Manresa fins al final de la temporada 2023-24. L'entrenador, que només té 27 anys, ha signat aquest dilluns amb la presidenta, Ruth Guerrero, l'ampliació del contracte que el lligarà una temporada més de la que ja tenia al club blanc-i-vermell. "Ho faig perquè el projecte que tenim entre mans no és a curt termini, i amb la plantilla per aquesta temporada tancada, era hora de fer evident la meva voluntat de continuar a casa meva durant més temps", ha afirmat Costa.

L'entrenador i director esportiu del CE Manresa tenia lligada aquesta històrica temporada que el primer equip disputarà a Segona RFEF. Tenia contracte fins a juny del 2023. "Amb aquesta signatura volem demostrar que l'important és el projecte de club que estem bastint més enllà dels resultats que es puguin obtenir aquesta propera temporada", ha explicat la presidenta.

El primer equip començarà els entrenaments aquest proper dijous i té per davant una temporada molt exigent, però molt atractiva. A primers d'agost començarà la competició oficial a la Copa Catalunya rebent a casa, a partit únic, la UE Cornellà. Després vindrà l'inici de la lliga a Segona RFEF i de cara a novembre la primera eliminatòria de la Copa del rei que l'enfrontarà a un equip de Primera o de Segona A al Congost. A Segona RFEF, el CE Manresa ha quedat enquadrat en el grup més complicat, amb els equips de Catalunya , Illes Balears, País Valencià i tres equips aragonesos.

L'objectiu? Ser competitius
Ferran Costa s'ha refermat en la intenció de no marcar-se objectius per aquesta nova temporada. "El nostre objectiu és ser competitius i aconseguir més victòries que derrotes", ha afirmat. A la categoria, que oficialment és semi-professional, "ens trobarem amb clubs que tenen un nom i una estructura professional i jugadors que es guanyen la vida només jugant a futbol", ha avisat. "Nosaltres tenim estructura, qualitat i il·lusió".

Sobre les diferències entre jugar a Tercera o fer-ho a Segona RFEF, Ruth Guerrero ha assegurat que pressupostàriament no són tantes. "Ens fan tenir un pressupost per al primer equip de 250.000 euros, que és poc més que la temporada passada i hi ha el tema dels desplaçaments fora de Catalunya que, a banda d'econòmicament, els tècnics treballen perquè competitivament no ens afecti massa".

Samarreta nova i toc d'alerta a l'Ajuntament
Després que la junta hagi pogut liquidar els deutes que el club mantenia amb Adidas i altres marques anteriors que havien vestit al club, enguany l'equip estrena samarreta amb les franges vermelles que es difuminen a la part superior i de la marca Kappa. "Aquesta samarreta l'hem d'omplir amb patrocinadors", s'ha exclamat el portaveu, Francesc Sòria, que ha assegurat que en els propers dies en presentarem un de nou.
 

Txema Pulido, Ferran Costa i Ruth Guerrero amb la nova samarreta per a segona RFEF. Foto: Pere Fontanals


Pel que fa a l'adequació de les instal·lacions a la nova categoria, Sòria, sense fer-ho massa evident ha llançat un missatge a l'Ajuntament. "Hem tingut dues reunions amb responsables municipals i falta que es comprometin en algunes millores que són indispensables", ha explicat, "no volem un Rico Pérez -en referència al camp de l'Hércules, que compartirà categoria amb els manresans-, però sí que calen algunes millores". Per començar, de cara a l'eliminatòria de la copa del rei, la il·luminació de l'estadi és insuficient.